Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade glädjen för de svenska papporna i NHL

Gabriel LandeskogFoto: RON CHENOY / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Erik KarlssonFoto: MIKE WULF/CSM/SHUTTERSTOCK / MIKE WULF/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

NHL är inställt på obestämd tid. 

I stället för att spela har spelarna uppmanats att spendera mer tid med sina familjer. 

Vilket är precis vad de flesta av stjärnorna verkar göra. 

”Att inte spela hockey suger, men det innebär mer tid med familjen och lata mornar i sängen”, skriver Gabriel Landeskog till en bild på honom och dottern Linnea, på Instagram

Livet i NHL är något speciellt. Under grundserien ska man i bästa fall spela över 80 matcher över hela den nordamerikanska kontinenten och om du inte är en större stjärna, med så kallade no trade-klausuler i ditt kontrakt, kan du närsomhelst bli bortbytt till vilket annat lag i ligan som helst. 

Under den långa säsongen är det dessutom perioder med flera bortamatcher på raken och, som man kan förstå, har det här en påverkan på familjelivet. 

Så är det att vara familjefar i NHL

Pontus Åberg, som tillhör Toronto Maple Leafs, medverkade i fjol i en artikel av The Athletic under rubriken: ”En av NHL:s få singelpappor”. Han berättade där om svårigheterna att vara en NHL-spelare och familjefar samtidigt. 

– Man kan inte leva på samma sätt. Man måste planera sitt liv mer. 

Åberg har löst situationen genom att ta hjälp från sin mamma Annethe, som gick med på att säga upp sig från sitt jobb och att flytta till Nordamerika för att hjälpa till att ta hand om sitt barnbarn.

Så när NHL nyligen ställdes in på obestämd tid på grund av coronavirusets spridning så fanns det faktiskt en framsida på den medaljen. 

NHL uppmanade spelarna enligt Edmonton Sun att spendera så mycket tid de kunde med sina familjer. Något de inte får möjlighet till under samma sätt under en normal säsong. 

De flesta verkar ha lyssnat. 

NHL-stjärnorna visar upp familjelivet

Flera stora NHL-stjärnor har delat med sig av sin nya vardag hemma med sina familjer. Colorado Avalanches svenska lagkapten Gabriel Landeskog blev pappa till dottern Linnea för fem månader sen och maximerar tiden hemma med henne. 

https://www.instagram.com/p/B9rtUE0gPA1/

Washington Capitals Nicklas Bäckström visar i en video hur han fördriver tiden genom att spela hockey på uppfarten med sina barn. 

– Även om vi tvingas vara hemma så försöker vi vara aktiva med lite hockey på gatan, säger han i videon. 

https://www.instagram.com/p/B948qReAgHi/

Melinda Karlsson, Erik Karlssons fru, har delat med sig av en video där Karlsson springer runt med dottern Harlow Rain på axlarna och sjunger. 

Erik Karlsson leker med dottern Harlow Rain.Foto: Privat

För vissa spelare kommer det här uppehållet extra bra. Jordan Eberle och Tyler Bozak är två av ett antal spelare som nyligen blivit pappor och därmed får chansen att uppleva den första tiden med sina barn på ett sätt de inte kunnat annars. 

https://www.instagram.com/p/B91lAappXMF/