Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ottawa starkast i rysaren i Globen

Publicerad

Gastkramande. Så kan det första mötet av två beskrivas mellan Colorado och Ottawa i Globen.

Längsta strået drog till slut Ottawa som vann med 4–3 efter att Mark Stone gjort det avgörande målet i sudden death.

Det var en match som krängde fram och tillbaka. 

Colorado var piggast inledningsvis och vaskade fram ett par finfina chanser. Gabriel Landeskog fick bland annat ett ypperligt läge, men en tafflig backhand satte stopp för det. Craig Anderson i Ottawa-kassen var också på tårna och stod för en rad kvalificerade räddningar.

Men halvvägs in i perioden kom så utdelningen för Colorado. I numerärt överläge kunde Nail Jakupov snärta in 1–0 bakom Anderson.

Snabb replikering

Då vaknade Ottawa upp ur sin inledande dvala.

Och repliken lät inte vänta på sig. Halvminuten senare, då fick hemmasonen Fredrik Claesson fick pucken i offensiv son, serverad av Erik Karlsson, skrinnade fram och dundrade upp kvitteringen. Sedan ville också en annan stockholmare introducera sig. Johnny Oduya slungade i väg ett slagskott från blålinjen, den styrde Mark Stone in påpassligt och Ottawa var i förarsätet.

Efter en trevande inledning på den andra perioden så var det ånyo en styrning som skulle ligga bakom matchens fjärde mål. Nu stod Colorados Alexander Kerfoot på rätt ställe och vinklade in Blake Comeaus skott och kvitterade Ottawas ledning.

Bommade straff

Med sex minuter kvar av andra så trodde Semjon Varlamov att han hade kontroll över pucken, men den valde att ta en försmädlig färd under honom och Christopher DiDomenico kunde peta in 3–2 till Ottawa.

Colorado hade en lysande möjlighet att kvittera under slutdelen när Mark Nieto störtade iväg mol allena mot Anderson men stoppades. Han fick då en andra chans på straff men missade.

Tredje perioden förflöt i maklig takt, men med sju minuter kvar av matchen lyfte matchen. Då var det dags på nytt för Colorado att kvittera matchen. Nathan MacKinnon höll sig framme på en klassiskt "klapp klapp"-spel och stötte in 3–3.

Matchen kunde inte avgöras efter tre perioder. Utan en fjärde krävdes. Väl där klev Mark Stone fram och satte 4–3 till Ottawa.

Väntan på revansch blir kort för Colorado. De får nämligen en ny chans redan på lördag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag