Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ottawa starkast i rysaren i Globen

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gastkramande. Så kan det första mötet av två beskrivas mellan Colorado och Ottawa i Globen.

Längsta strået drog till slut Ottawa som vann med 4–3 efter att Mark Stone gjort det avgörande målet i sudden death.

Det var en match som krängde fram och tillbaka. 

Colorado var piggast inledningsvis och vaskade fram ett par finfina chanser. Gabriel Landeskog fick bland annat ett ypperligt läge, men en tafflig backhand satte stopp för det. Craig Anderson i Ottawa-kassen var också på tårna och stod för en rad kvalificerade räddningar.

Men halvvägs in i perioden kom så utdelningen för Colorado. I numerärt överläge kunde Nail Jakupov snärta in 1–0 bakom Anderson.

Snabb replikering

Då vaknade Ottawa upp ur sin inledande dvala.

Och repliken lät inte vänta på sig. Halvminuten senare, då fick hemmasonen Fredrik Claesson fick pucken i offensiv son, serverad av Erik Karlsson, skrinnade fram och dundrade upp kvitteringen. Sedan ville också en annan stockholmare introducera sig. Johnny Oduya slungade i väg ett slagskott från blålinjen, den styrde Mark Stone in påpassligt och Ottawa var i förarsätet.

Efter en trevande inledning på den andra perioden så var det ånyo en styrning som skulle ligga bakom matchens fjärde mål. Nu stod Colorados Alexander Kerfoot på rätt ställe och vinklade in Blake Comeaus skott och kvitterade Ottawas ledning.

Bommade straff

Med sex minuter kvar av andra så trodde Semjon Varlamov att han hade kontroll över pucken, men den valde att ta en försmädlig färd under honom och Christopher DiDomenico kunde peta in 3–2 till Ottawa.

Colorado hade en lysande möjlighet att kvittera under slutdelen när Mark Nieto störtade iväg mol allena mot Anderson men stoppades. Han fick då en andra chans på straff men missade.

Tredje perioden förflöt i maklig takt, men med sju minuter kvar av matchen lyfte matchen. Då var det dags på nytt för Colorado att kvittera matchen. Nathan MacKinnon höll sig framme på en klassiskt "klapp klapp"-spel och stötte in 3–3.

Matchen kunde inte avgöras efter tre perioder. Utan en fjärde krävdes. Väl där klev Mark Stone fram och satte 4–3 till Ottawa.

Väntan på revansch blir kort för Colorado. De får nämligen en ny chans redan på lördag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!