Foto: SEAN KILPATRICK / AP CPFoto: SEAN KILPATRICK / AP CP
 Foto: SEAN KILPATRICK / AP CP
Foto: PAUL CHIASSON / AP SCANPIX SWEDENFoto: PAUL CHIASSON / AP SCANPIX SWEDEN
 Foto: PAUL CHIASSON / AP SCANPIX SWEDEN
Foto: PAUL CHIASSON / AP SCANPIX SWEDENFoto: PAUL CHIASSON / AP SCANPIX SWEDEN
 Foto: PAUL CHIASSON / AP SCANPIX SWEDEN

NHL-svenskens sorg efter ikonens dödsfall

Publicerad
Uppdaterad

NHL-laget Ottawa Senators är i sorg. 

För drygt tre år sedan diagnostiserades den ikoniska General Managern Bryan Murray med cancer.

På lördagen somnade han in en efter en längre tids kamp mot sjukdomen.

Vid början av juli 2014 kom ett mardrömsbesked för Bryan Murrays familj, och för Ottawa Senators.

Den legendariska General Managern Bryan Murray hade drabbats av cancer.

– Vi ber om att hela hockeyvärldens tankar, böner och stöd är med Bryan och hans familj, skrev klubben då i ett pressmeddelande. 

Efter det har Bryan Murray kämpat mot cancern och samtidigt fortsatt verka i Ottawa Senators organisation där han fram till säsongen 15/16 var General Manager, och den gångna säsongen var han rådgivare i klubben.

Men i går kom det sorgliga beskedet. Bryan Murray hade somnat in.

Murray blev 74 år.

Stor sorg i NHL

Efter att Murrays bortgång blivit känd har flera stora profiler från nordamerikansk ishockey hyllat Murray på sociala medier med fina meddelanden till hans ära.

"Mina kondoleanser till Bryans familj. En sån fantastisk ishockeymänniska, en av idrottens bästa människor. Vi kommer att sakna honom så mycket." skriver den rutinerade kommentatorn Bob McKenzie.

"Jag träffade Bryan Murray 1980, det första året jag bevakade sport. Jag har fortfarande inte träffat en finare person inom branschen. Mina kondoleanser till familj och vänner" skriver journalisten Chris Cuthbert på Twitter.

https://twitter.com/TSNBobMcKenzie/status/896427716773326852https://twitter.com/Senators/status/896425596049403904https://twitter.com/CCtsn/status/896423681416724484

Även den svenske Ottawa Senators-stjärnan Erik Karlsson hyllar Murray, och skickar sina kondoleanser till hans familj.

"Mina tankar och böner är med hela Murrays familj. Tack för allt Bryan. Du gav mig chansen att bli den jag är i dag", skriver Karlsson på Twitter.

https://twitter.com/ErikKarlsson65/status/896479603723653120

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag