Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otroliga vändningen: ”En smäll på käften”

Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. New York Islanders gick på knock mot Washington Capitals i nattens möte och hade en 3-0-ledning efter den första perioden.

Man såg ut att vara på väg mot en storseger.

Sedan kom det stora raset.

Capitals gjorde sex raka mål och vann med 6-3.

Gladast av alla var 43-årige Zdeno Chara, som nu gjorde sitt första mål i Washingtontröjan.

Med ett slagskott från toppen av den vänstra tekningscirkeln skickade Chara in 5-3 med en och en halv minut kvar av den andra perioden.

Fullträffen fick lagkamraterna att hoppa av glädje i båset och när Chara kom dit utbröt det stora kramkalaset.

– Jag skyndade mig till båset för att kunna dela glädjen med mina lagkamrater. De har varit helt fantastiska sedan jag kom hit och verkligen fått mig att känna mig välkommen, sa Chara till nhl.com efteråt.

Slovaken, som lämnade Boston efter 14 säsonger och kom till Capitals när Bruins inte ville ha honom kvar, har snabbt blivit en populär och uppskattad kugge i Capitals.

Inte minst den här veckan när man saknat kvartetten Alexander Ovetjkin, Jevgeni Kuznetsov, Dmitri Orlov och Ilja Samsonov, då de är satta i karantän enligt NHL:s protokoll för covid-19.

Bäckström toppar interna poängligan

En av matchens snyggaste framspelningar var Carl Hagelins lobbpassning från egen zon till Garnet Hathaway i mitten av den andra perioden, som gav kedjekamraten fritt fram på högerkanten sedan han plockat upp pucken i mittzonen.

Målet betydde kvittering till 3-3.

Nicklas Bäckström hade två assist och toppar lagets interna poängliga på 10 poäng, 4 mål och 6 assist, efter åtta omgångar.

För förre Capitalscoachen Barry Trotz, som nu gör sin tredje säsong i Islanders, var det en tung förlust.

– Det var som att få en smäll på käften. Nu måste vi resa oss efter att ha varit nere för räkning. Ingen annan kommer att hjälpa oss på fötter, kommenterade Trotz genomklappningen.