Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otäcka knocken – får hjälpas av isen

Brendan Lemieux och Josh Manson var i slagsmål under natten till onsdagen.
Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. LA Kings trejdade till sig Brendan Lemieux från New York Rangers på deadline för att bli ett tuffare lag.

I natt, svensk tid, visade den 25-årige amerikanen vad han kan tillföra laget.

När Anaheim Ducks storväxte back, Josh Manson, startade ett bråk med Lemieux, som utmynnade i ett öppet slagsmål fick han betala priset.

Lemieux träffade honom med en hård höger på käken, som fick Ducksbacken att vackla omkull.

Men Kingsforwarden skyndade sig att hjälpa honom på fötter och påkalla uppmärksamhet från motståndarnas spelarbås.

– Det är aldrig kul att se någon bli knockad med tanke på vad det kan medföra i form av hjärnskakningar, men Lemieux visade sin respekt när han såg hur hårt hans slag hade träffat och försökte hjälpa Manson, sa förre Kingsspelaren Jim Fox i tv-sändningen av matchen hos Bally Sports.

Händelsen inträffade efter 13.10 minuter av den sista perioden när Lemieux och Manson tillsammans rasade in i Duckskassen.

Liggandes där började Manson att puckla på Kingsforwarden och när de båda kom upp på fötter kastade de handskarna och började slåss.

Det blev en vild fajt med slag från bådas håll.

Lemieux träffade med en lång högersving, som tog hårt i ansiktet på Manson, som föll ned på knä samtidigt som linjemännen gick emellan.

LA Kings vann matchen 

Lemieux greppade tag i Mansons tröja och lyckades hålla honom på fötter till Josh Mansons lagkamrater skyndat dit för att hjälpa honom av isen.

Ducksbacken såg omtöcknad ut när han fick hjälp ut till omklädningsrummet och återkom inte.

Lemieux tillbringade en stund i utvisningsbåset innan han bad om att få uppsöka omklädningsrummet med vad som såg ut att vara en handskada.

LA Kings vann matchen med 4-1 och för första gången på 405 dagar hade man åskådare i Staples Center.

Hälsovårdsmyndigheterna tillåter nu att Kings får ha en fjärdedel av publikapaciteten, vilket betyder ca 4500 fans på läktarna.

– Det gjorde stor skillnad för atmosfären i arenan. Jag hoppas att vi aldrig mer behöver höra det där artificiella ljudet vi haft den här säsongen, sa coachen Todd McLellan under sin presskonferens efter matchen.

Carl Grundström stod för ett mål och en målgivande passning i lagets för kvällen bästa kedja tillsammans med Andreas Athanasiou och Blake Lizotte.