Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka bilderna på finske stortalangen

Foto: RICHARD ULREICH/CSM/SHUTTERSTOCK / RICHARD ULREICH/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: VINCENT ETHIER/ICON SPORTSWIRE VIA WWW. / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

LOS ANGELES. Gabriel Landeskog, 27, gjorde en lyckad comeback i Colorado Avalanche i natt, svensk tid, med ett snyggt mål när man vann i Montreal med 3-2.

Efter 16 missade matcher på grund av en skada på högerbenet var Avalanches svenske lagkapten tillbaka med pondus.

– Jättekul att vara tillbaka och alltid roligt att göra mål. Det är klart att jag var lite rostig med vissa saker, men överlag kändes det bra, säger Landeskog till SportExpressen.

Han hade inte spelat sedan 26 oktober och hunnit bli pappa för första gången under tiden, då han och hustrun Melissa blev föräldrar till en dotter för några veckor sedan.

Just den nya papparollen gjorde rehabiliteringen lite roligare den här gången.

Gabriel skojar också om att dotterns ankomst är förklaringen till hans utmärkta tekningsstatistik i nattens match, där svensken vann 79 procent (11 av 14 tekningar).

– De nybyggda pappamusklerna är nog anledningen till bra tekningsstatistik, haha.

Colorado kopplade greppet om matchen med två mål under matchens första 13 minuter.

Båda fullträffarna kom till efter rusher in i anfallszonen.

Landeskog rundade hemmabacken Jeff Petry och skar in från den högra tekningscirkeln mot kassen innan han från nära håll sprättade upp pucken i nätet bakom debuterande Montrealmålvakten Cayden Primeau, som är son till förre NHL-spelaren Wayne Primeau.

– Att få tillbaka Landeskog i laguppställningen kommer att betyda mycket för Colorado. Man har ett starkt lag och nu en segersvit på fem matcher, kommenterade förre NHL-målvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.

Då förstakedjan med Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Joonas Donskoi gått så bra under Landeskogs frånvaro valde coachen Jared Bednar att behålla den intakt.

Gabriel bildade kedja med André Burakovsky, som också gjorde comeback i natt efter tre matchers frånvaro, och J.T. Compher.

Jesperi Kotkaniemi skadad

Den stora snackisen bland hemmapubliken i Bell Centre var den olyckliga tackling Montrealforwarden Jesperi Kotkaniemi åkte på redan i matchens första byte.

Kotkaniemi tacklades hårt mot kortsargen av Coloradobacken Nikita Zadorov, som skickade upp finländaren i en båge i luften som medförde att han landade på isen utan att kunna ta emot sig.

https://twitter.com/BradyTrett/status/1202744655621677056

Kotkaniemi slog nacken och skulderbladen i isen och blev liggandes hjälplös.

– Det blev så tyst i arenan att man kunna höra en knappnål falla, sa Pierre LeBrun och de andra i tv-studion hos TSN.

Lyckligtvis kunde Kotkaniemi med stöd av lagkamrater och Canadiens trainer lämna isen för egen maskin.

– Jag hoppas att det trots allt slutade lyckligt, men att han inte kommer tillbaka och spelar mer ikväll. Det där var en otäck smäll och han behöver vila, sa Pierre LeBrun.

När Montrealforwarden Nate Thompson intervjuades i den första periodpausen lämnade han den här kommentaren om händelsen:

– Nikita Zadorov är en stark och storväxt spelare och det gör ont att se en lagkamrat bli träffad av hans hårda tackling på det där sättet, sa Thompson.

Zadorov drabbades inte av någon utvisning för tacklingen.

Granqvist: ”Det är en återfallsförbrytare” 

Ur ”Sportklubben”. Erik Granqvist ryter till och kräver tuffare tag mot fulspelet i NHL.