Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lugnande beskedet: ”Är vid medvetande”

Två fans på plats i Anaheim berättar om när Jay Bouwmeester föll ihop. Spelarna klev av och matchen sköts upp.
Foto: Viasat
Foto: Viasat

Otäcka bilder utspelade sig under nattens match mellan St Louis Blues och Anaheim Ducks.

Matchen var halvvägs in i den första perioden när veteranen Jay Bouwmeester föll ihop i Blues-båset.

Han fördes akut till sjukhus, men uppges vara vid medvetande.

Nattens match mellan Anaheim Ducks och St Louis Blues var halvvägs in i den första perioden när NHL-veteranen Jay Bouwmeester plötsligt föll ihop i båset.

Lagkamraterna Vince Dunn och Alex Pietrangelo som befann sig bredvid Bouwmeester uppfattade snabbt att någonting var fel och kallade till sig lagets läkare, som direkt förde 36-åringen ut till omklädningsrummet.

Bouwmeester hade enligt ESPN:s NHL-reporter Emily Kaplan precis ha avslutat ett långt byte, men ska inte ha fått någon allvarligare tackling eller smäll mot huvudet.

Lugnande besked om Jay Boumeester

St Louis Blues general manager Doug Armstrong bekräftar i ett uttalande att Bouwmeester drabbats av hjärtstillestånd.

– Med 7:50 kvar av den första perioden av kvällens match drabbades Jay Boumeester av ett hjärtstillestånd och kollapsade i båset efter att ha avklarat ett byte. Lyckligtvis kunde han stabiliseras tack vare det snabba agerandet av både våra och Anaheims läkarteam, säger han.

Han fortsätter:

– Jay var vaken och kunde röra sig när han transporterades till UC Irvine Medical Center. Han är vid medvetande och genomgår nu fortsatta undersökningar av läkarna i Anaheim.

Bouwmeesters pappa på plats

Jay Bouwmeesters pappa var på plats och såg matchen i samband med lagets årliga ”Dad's trip”, och ska ha följt med sin son till sjukhuset.

Efter händelsen lämnade båda lagen isen och senare togs beslutet att matchen skjuts upp tills vidare.

Jay Bouwmeester gör sin 17 säsong i NHL och nådde under fjolåret karriärens hittills största framgång när han tillsammans med Blues-lagkamraterna tog hem Stanley Cup-pokalen.

Den kanadensiske backen har även två VM- och ett OS-guld på meritlistan.

Är regerande Stanley Cup-mästare

St Louis vann Stanley Cup senaste säsongen. Med bland andra Alexander Steen i laget. Expressen träffade honom på isen under segerfirandet.