Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otäcka bilderna på NHL-talangen

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Otäcka scener utspelade sig i talangmatchen mellan Detroit Red Wings och Columbus Blue Jackets.

21-åriga Jared McIsaac tappade medvetandet efter att ha tacklats in i sargen och fick föras till sjukhus med ambulans.

”Han är nu alert och vaken med känsel i alla kroppsdelar. Som säkerhetsåtgärd har han förts till ett lokalt sjukhus för att övervakas”, skriver klubben i ett uttalande.

Tiden börjar dra ihop sig inför säsongsstarten av årets NHL-säsong.

Inför detta har lagen valt att samla ihop sina talanger för att kunna utvärdera hur de ligger till i sin utveckling, bland annat genom att testa dem mot varandra i matcher mot de andra NHL-lagen.

Det var i samband med en av dessa matcher som olyckan var framme natten till måndagen svensk tid. Jared McIsaac tackades bakifrån med huvudet rätt in i sargen och föll medvetslös till isen.

21-åringen återfick sedan medvetandet och pratade med läkare på plats samtidigt som han bars ut på bår. Han fördes sedan med ambulans till sjukhus.

Detroit Red Wings meddelande senare under natten att McIsaacs var ”alert och vaken med känsel i alla sina kroppsdelar” men att han för säkerhets skull förts till sjukhus för vidare övervakning.

”Bad för att han skulle resa sig”

Blue Jackets James Malatesta, som var den som tacklade McIsaac, var känslosam efter matchen.

– Jag försökte undvika honom men jag hann inte. Jag hoppas att han är okej. Jag är inte den typen av spelare som åker ut på isen med avsikten att skada andra. Jag har sett den här typen av saker hända förut, men att vara den som orsakade det... jag hoppades och bad bara för att han skulle resa sig, säger han enligt The Athletic. 

Jared McIsaac valdes som nummer 36 i NHL-draften 2018 och har ett guld från JVM 2019/2020 som karriärens hittills största höjdpunkt. 

De senaste åren har dock kantats av skadeproblem med axeloperationer två säsonger i rad.