Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otäcka bilderna: Får en skridsko i ansiktet

LOS ANGELES. Tredje raka förlusten.

Och Elias Petterssons måltorka har nu nått sju matcher.

Vancouver Canucks har fått en tuff start på sin fem matcher långa turné till den amerikanska östkusten.

På lördagskvällen, svensk tid, föll man mot Carolina Hurricanes med 1-4 efter att Elias Pettersson fått en skridsko i ansiktet.

– Canucks är i desperat behov av en seger på den här resan om det ska bli slutspel i vår, kommenterade Sportsnets hockeyinsider Elliotte Friedman i den andra pausen.

Bruce Boudreau fick en drömstart i Vancouver när han tog över tränarjobbet i början av december och ledde laget till åtta raka vinster.

Plötsligt var hoppet om slutspel tillbaka.

Men den senaste tiden har man hamnat i en formsvacka igen och har svårt att få igång målskyttet.

Canucks hade fyra powerplay mot Hurricanes utan att lyckas få hål på Carolinamålvakten Frederik Andersen.

Ett annat problem är att lagets anfallsstjärnor inte producerar just nu.

Lagets enda mål kom från lagkaptenen Bo Horvat medan etablerade matchvinnare, som Elias Pettersson, J.T. Miller, Brock Boeser och Tanner Pearson sköt bom.

Bruce Boudreau hade flyttat om i kedjorna för att få igång offensiven och laborerade ytterligare med kombinationerna under matchens gång när ingen fungerade.

Elias Pettersson fick skridsko i ansiktet

Elias Pettersson inledde med Bo Horvat och Brock Boeser, men i slutet av den andra perioden hade Boudreau återförenat ”Lotto-kedjan” med Elias, Boeser och Miller.

I den andra perioden gick ett sus genom publiken. Elias Pettersson fick en medspelares skridsko i ansiktet och började blöda, men efter att ha blivit omplåstrad i båset var svensken åter på isen. 

Elias har noterat en assist på de fem senaste matcherna. Han hade ett skott på mål under 22 byten (17.12 minuter) och var -1.

Nils Höglander fick bara spela 10.34 minuter och var också -1 medan Oliver Ekman-Larsson slutade på -2 från sin backplats.

Canucks får en chans till snabb revansch, då man möter Capitals i Washington i en matinéföreställning på söndagen.

Vancouver har inlett resa österut med förluster mot i tur och ordning Florida, Tampa Bay och Carolina.  

Hurricanes hade fyra olika målskyttar. Martin Necas valdes till banans bäste spelare före Andrej Svechnikov och Vincent Trochek.

Svenske NHL-stjärnan: ”Han är den bäste jag spelat med”

Svenske NHL-stjärnan: ”Han är den bäste jag spelat med”