Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oskar Lindblom: ”Jag kunde knappt andas”

Oskar Lindblom i årets NHL-slutspel.
Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN
Lindblom i Tre Kronor 2019.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Oskar Lindblom är i dag cancerfri och har gjort comeback på isen.

Vägen dit har varit lång och smärtsam.

– När jag vaknade upp så kände jag bara, nej men jag kan inte ens röra mig. Jag kunde knappt andas, säger han till Gefle Dagblad om operationen där en bit av ett revben plockades bort.

Det var i december förra året NHL-spelaren Oskar Lindblom, 24, diagnostiserades med den dödliga sjukdomen Ewings Sarkom. I dag är han cancerfri och har hunnit göra comeback i NHL efter att ha gått en kamp mot den sällsynta formen av cancer.

I en intervju med Gefle Dagblad berättar Lindblom om resan, och operationen där en bit av ett revben plockades bort.

– Man visste inte riktigt hur det skulle gå till, så jag rullade in där och tänkte att det här går väl bra. Men sen när jag vaknade upp så kände jag bara, nej men jag kan inte ens röra mig. Jag kunde knappt andas, säger han.

Flickvännen Alma Lindqvist om dagen efter operationen:

– Sjuksköterskan kom och väckte honom 04.30 och såg till att han kom upp och rörde på sig. Då syntes det på dig att det knappt skulle gå.

– De fick dra mig upp ur sängen och så gick jag kanske 15 meter, sen kände jag att jag var tvungen att vända, säger Oskar Lindblom.

Köpt lägenhet i Gävle

I väntan på att NHL-säsongen ska starta är paret hemma i Gävle och väntar på att flytta in i nyköpta lägenheten i staden. För i somras blev det klart att Lindblom blir kvar i NHL och Philadelphia Flyers ytterligare tre år.

– Det var skönt. Båda parter kände att det var en bra deal, samtidigt vet jag inte riktigt var jag kommer stå när allt drar i gång igen. Förhoppningsvis är jag samma spelare som jag var innan jag blev sjuk, säger han till Gefle Dagblad.

Tv-tips: Nya avsnittet av Hockeyjuryn