Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Osannolikt nu – kan trejdas innan torsdag”

Erik Karlsson är Ottawa Senators lagkapten men hans dagar i klubben ser ut att vara räknade. Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Det har varit tyst om Erik Karlsson, 28, länge.

Men i natt öppnade Ottawa Senators ägare, Eugene Melnyk, munnen - och nu tror hela NHL på en flytt från den kanadensiska huvudstaden för den svenske lagkaptenen.

”Han kan trejdas innan torsdag”, skriver TSN. 

Vancouver Canucks och New York Islanders är de senaste klubbarna som har visat intresse för Erik Karlsson.

Samtidigt såg dörren för en flytt till den mest troliga destinationen Vegas Golden Knights ut att stängas under gårdagen då William Karlssons klubb i stället gav Montreal Canadiens lagkapten Max Pacioretty ett ordentligt kontrakt. 

Erik Karlssons kontrakt går ut nästa sommar

Samtidigt har det från Ottawa Senators - och inte minst Erik Karlssons - håll varit otroligt tyst. 

Den svenske lagkaptenen sitter på ett kontrakt som går ut nästa sommar. Ottawa presenterade ett kontraktserbjudande i början av juli, men det har inte lett till några konkreta förhandlingar och framtiden för 28-åringen är minst sagt osäker.

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

I natt presenterade dock Ottawa Senators en intervju med sin egen ägare Eugene Melnyk. Och hans ord tolkar de flesta som att Erik Karlssons dagar i Ottawa är räknade.

– Just nu befinner vi oss nere i en container, säger Eugene Melnyk med tanke på att klubben slutade näst sist i NHL i fjol och att sommaren varit stormig på flera håll.

 

LÄS MER: Rasmus Dahlin rankas som störste talangen i NHL

 

Ottawa Senators ska byta ut 15-16 spelare

– Det finns några saker som vi vill åstadkomma nu. Jag tror att våra fans och jag själv ser på den här säsongen som en fräsch omstart. En säsong vi kan se fram emot med flera nya, unga spelare.

https://twitter.com/Senators/status/1039334041219084289

Eugene Melnyk förklarar att i princip varenda spelare i Ottawa kommer att bytas ut.

– Tio av 22 spelare kommer vara nya i år och nästa säsong kommer den siffran vara uppe i 15 eller 16 nya spelare. Det blir en total uppfräschning, vilket är helt rätt väg när man ska bygga om, säger Senators-ägaren.

– Vi har ett ledarskap som tror på ett lag nu. Det handlar inte om enstaka spelare längre. En, två eller tre spelare kommer inte göra det för oss.

Erik Karlsson kan trejdas före torsdag

TSN:s analys är tydlig efter Eugene Melnyks ord.

”Hans video verkar nästan vara en förvarning om en Karlsson-trejd, vilket kan bli ett faktum före klubbens träningsläger inleds på torsdag. Med tanke på den tidsram som Melnyk presenterade verkar det högst osannolikt att Karlsson finns med i deras planer.”

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!