Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avgjorde matchen – med 0,1 sekund kvar

Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Med minsta möjliga marginal tog Tampa Bay Lightning extrapoängen i nattens bortamöte med Chicago Blackhawks.

Segermålet, 3-2, kom nämligen med 0,1 sekund kvar av förlängningen.

Och det var Victor Hedman, 30, som iskallt skickade iväg ett skott mot kassen i absolut sista ögonblicket, som lagkamraten Alex Killorn styrde in i mål.

– Vi ger aldrig upp. Som jag sagt tidigare, vi vill vinna matcher och det spelar ingen roll på vilket sätt vi gör det, sa Hedman till nhl.com efteråt.

– Man kan inte spela med mindre marginaler, kommenterade förre Chicagostjärnan Steve Konroyd i tv-sändningen av matchen hos NBC Sports.

 Hedman försökte vända bort Chicagoforwarden Patrick Kane, som gjorde allt för att stoppa svensken från att hitta en lucka för ett sista skott mot kassen, där Blackhawks finländske målvakt, Kevin Lankinen, var skymd av Killorn och egna backen Adam Boqvist.

Victor visste att klockan tickade mot slutsignalen och att han behövde få iväg ett skott. 

– Skjut, skjut, skrek lagkamraterna från båset.

Det var vad Victor gjorde.

Pucken gick in via Killorn och Tampa-spelarna tittade nervöst upp mot matchklockan för att se om pucken hade passerat mållinjen i tid.

Målet videogranskades

Och det hade den. Men det krävdes videogranskning innan målet godkändes.

Officiella tiden i matchprotokollet för segermålet blev 4.59 minuter, men videoupptagningen visade att bara 0,1 återstod när pucken försvann in bakom Lankinen.

– Den där pucken hade egna ögon, kommenterade Steve Konroyd.

När Chicagos Alex DeBrincat intervjuades efteråt suckade han över den tappade poängen.

Blackhawks hade ledningen med 2-0 inför den sista perioden och DeBrincat träffade stolpen tidigare under förlängningen.

– Jag har aldrig varit med och förlorat på det här sättet någonsin tidigare. Det suger. Men vi måste lära oss att stänga matcherna när vi har en tvåmålsledning inför den sista perioden. Samtidigt måste man ge Tampa beröm, Kane jagade Hedman allt han kunde men ändå lyckades Hedman få iväg ett skott som letade sig in i mål, kommenterade DeBrincat.

Victor Hedman har gjort 6 poäng, 1 mål och 5 assist, på de senaste sex matcherna och slåss i toppen av NHL-backarnas poängliga efter att ha producerat 21 poäng, 4 mål och 17 assist, på 21 matcher i vinter.