Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oroande orden om Karlssons framtid

Foto: RICHARD ULREICH/CSM/REX / RICHARD ULREICH/CSM/REX REX

Erik Karlsson blev direkt avgörande för San José Sharks i rysarsegern mot St. Louis.

Men svensken spelar med ett rejält handikapp. 

Erik Karlssons sejour i San José Sharks har varit en ojämn historia. Skadeproblem och poängtorka har varvats med dominanta insatser. 

I går kom ett exempel på det senare. Karlsson avgjorde tredje mötet med St. Louis i Stanley Cup-semifinalen med två mål i 5-4-segern. Det var Karlssons första mål på 32 matcher. 

Dessa kom till trots att Karlsson fortfarande kämpar med en ljumskskada – och har gjort detta sedan under hela våren. Karlssons agent Don Mehaan avslöjade vidden av skadan inför Sharks match nummer tre mot St. Louis.

Erik Karlsson spelar skadad

– Han är inte 100 procent och Sharks visste detta när slutspelen drog i gång. Det kommer att ta tid innan han är hundra procent återställd. Trots detta har han varit väldigt effektiv, säger Mehaan enligt sajten HockeyFeed.  

Tv-kommentatorn Gord Miller anade att allt inte stod rätt till med Karlsson redan under Sharks matcher mot Vegas Golden Knights. 

– När slutspelen är över för hans del, så tror jag att han kommer att lägga in sig själv på sjukhus, han kan knappt gå. Det är inte bara en sak som är fel på honom, det är flera, sa Miller då. 

HockeyFeed tror att Mehaans erkännande att ha en direkt påverkan på var Karlsson spelar nästa säsong.

”Detta kan göra hans jobb tuffare, eftersom Karlsson blir en fri agent i juli”, skriver sajten.