Orden som får ”Henke” att brista ut i gapskratt

Foto: Kathy Willens / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det var Auston Matthews första match för säsongen i Toronto Maple Leafs.

Efter tre missade seriematcher var förväntningarna stora på den 24-årige centerstjärnan när han nu gjorde comeback efter handoperationen i augusti.

Men en annan center stal showen i Scotiabank Arena.

Mika Zibanejad var inblandad i båda målen när New York Rangers vann med 2-1.

– Men vi ska tacka Igor för vinsten ikväll, sa Mika under sin presskonferens efter matchen och syftade på målvakten Igor Sjesterkin, som räddade 40 skott.

Sjesterkin hyllades även stort i tv-studion i den andra periodpausen.

– Jag tror att det här är den bästa perioden vi någonsin sett av en Rangersmålvakt, säger Steve Valiquette, som själv var målvakt i Rangers under sin NHL-karriär.

Han sneglar sedan över till höger och brister ut i skratt när han får ögonkontakt med sin nya kollega, Rangerslegendaren Henrik Lundqvist.

https://twitter.com/NYRangers/status/1450296142659342348

Zibanejad ska också ha stor del av berömmet.

Han sköt 1-0 på en rökare utifrån efter 13.49 minuter av den första perioden.

Skottet försvann in och ut i kassen bakom Torontomålvakten Jack Campbell så snabbt att domarna gjorde en videogranskning innan man var övertygade om att svenskens skott hade gått in.

Pucken touchade ena stolpen och försvann in i plockkrysset bakom Jack Campbell och slog sedan hårt i målkameran inne i kassen innan den studsade ut.

Rangers tog viktig seger

Maple Leafs kvitterade tidigt i den andra perioden genom Michael Bunting.

Hemmalaget toppade laget med att sätta Matthews, John Tavares och William Nylander tillsammans i den tredje perioden, men 1-1 stod sig och matchen gick till förlängning.

Där vann Mika Zibanejad en tekning till höger i anfallszonen och lyckades sedan lägga över pucken till Artemi Panarim, som klippte till på den hoppande pucken och överraskade Campbell.

Skottet gick in vid den bortre stolpen och Rangers hade bärgat båda poängen.

– Starkt att vinna i den här arenan, men Rangers har varit framgångsrika mot Toronto de senaste åren, kommenterade förre NHL-spelaren Stu Grimson i expertpanelen hos NHL Network.

Det var en viktig seger, men Mika Zibanejad var inte helt nöjd.

– Jag tycker inte att vi spelade speciellt bra under några längre perioder i matchen. Men till slut hade vi ändå bärgat två poäng. Hoppas vi kan ta lärdom av det här, menade Mika. 

Han har gjort 5 poäng, 1 mål och 4 assist, på den första fyra matcherna i grundserien i höst och är +5.