Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olofsson förlänger efter succésäsongen

Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN

Victor Olofsson, 25, förlänger med Buffalo Sabers, det bekräftar klubben på sin hemsida. 

Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt värt strax över 27 miljoner kronor om året.

”Goalofsson återvänder”, skriver klubben på Twitter. 

Modofostrade Victor Olofsson förlänger med Buffalo Sabers. Svensken har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Sabers. Kontraktet är värt 3.05 miljoner dollar ( strax över 27 miljoner kronor) om året. 

Olofsson draftades 2014 av Buffalo Sabers men spelade länge kvar i Sverige, först med Modo och sedan med Frölunda. 2018 åkte forwarden över till Amerika och den gångna säsongen gjorde han succé.

Totalt kom 42 poäng från forwardens klubba - endast två Buffalospelare var bättre. Olofsson ledde länge poängligan för Rookies men drabbades i januari av en skada som höll honom borta från spel. 

Totalt spelade svensken 54 matcher för Sabers den gångna säsongen men svensken hoppas nu på en skadefri säsong.  

– Att spela på en hög nivå och vara ett hot genom en 82 matcher lång säsong. Jag tror att det kommer att vara den största utmaningen för mig för jag känner att jag har kapaciteten att göra många mål. Jag behöver bara lära mig att hantera mängden matcher, det är min största utmaning, säger Olofsson till NHL-klubbens hemsida. 

https://twitter.com/BuffaloSabres/status/1321852031599022083?s=20

TV: ”Har säkert skadat många - men är en nallebjörn”