Oliver Ekman-Larsson spelar gärna VM - om kroppen håller. Foto: Rick Scuteri / AP TT NYHETSBYRÅNOliver Ekman-Larsson spelar gärna VM - om kroppen håller. Foto: Rick Scuteri / AP TT NYHETSBYRÅN
Oliver Ekman-Larsson spelar gärna VM - om kroppen håller.  Foto: Rick Scuteri / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Oliver Ekman-Larsson tackar ja till spel i VM

Publicerad

LOS ANGELES. Här ett glädjebesked till Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

Backstjärnan Oliver Ekman-Larsson, 25, i Arizona Coyotes är sugen på VM-spel i vår.

- Ja, är jag bara frisk och skadefri när NHL-säsongen är över, så åker jag om de vill ha mig, säger Oliver till SportExpressen.

Hans Arizona har haft en tung säsong och kommer inte att klara en slutspelsplats i vår.

- Nej, det har ju varit klart en längre tid, så visst är det motigt. Men vi kämpar på och har visat på sistone att vi kan vinna matcher.

Oliver, som senast var med och spelade i landslaget under World Cup i Toronto i september, rankas som en av NHL:s bästa backar.

Haft kontakt med Tre Kronors ledning

Han är grundbulten i Arizonas försvar sedan flera år tillbaka och ligger tvåa i lagets interna poängliga när två tredjedelar av grundserien nu är spelad.

Oliver hade före nattens bortamöte med Los Angeles Kings gjort 32 poäng, 10 mål och 22 assist, på 55 matcher.

Han var med och assisterade till Brendan Perlinis 1-0-mål i power play efter knappt fem minuters spel i Staples Center i nattens match.

På frågan om Tre Kronors ledning redan hört av sig, svarar Oliver:

- Ja, vi har haft lite kontakt.

Du kommer att tacka ja till VM-spel?

- Får jag bara vara hel och frisk under resten av säsongen här i NHL, så ställer jag upp.

VM går i Köln och Paris, inverkar det på beslutet?

- Visst, det är ju nära hem.

VM-premiär mot Ryssland den 5 maj

Sedan tidigare har Colorados lagkapten och anfallsstjärna Gabriel Landeskog sagt att han spelar VM om han är tillgänglig.

Colorado ligger sist i NHL-tabellen, men Landeskog är ett eftertraktat namn inför trading deadline den 1 mars.

Så där kan landslagsledningen inte ta något för givet före månadsskiftet.

När Colorado mötte Buffalo borta i natt, svensk tid, var pressläktaren full av scouter och klubbdirektörer från andra lag, som fanns på plats för att granska Landeskog och Matt Duchene, som också uppges vara tillgänglig till rätt pris.

En av de general managers som fanns i KeyBank Center var Dean Lombardi från LA Kings.

Sverige är placerat i den VM-grupp som har Köln som spelplats och har som motståndare Ryssland, Tyskland, USA, Lettland, Italien, Danmark och Slovakien.

VM-premiären sker mot Ryssland den 5 maj.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag