Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Offrar framtiden – för att vinna Stanley Cup

Nick Foligno är klar för Toronto.
Foto: RUSSELL LABOUNTY / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / SERGEI BELSKI-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

LOS ANGELES. Toronto Maple Leafs satsar fullt ut på att vinna Stanley Cup i år.

Man gör det genom att offra lite av framtiden.

Under söndagen trejdade man till sig Columbus lagkapten Nick Foligno och i natt, svensk tid, blev också Calgarymålvakten David Rittich klar.

– Två pusselbitar, som kan ta Toronto hela vägen till mästartiteln, sa hockeyinsidern Bill Lindsay i tv-studion hos NHL Network.

Den 33-årige Foligno är känd för sitt tuffa och uppoffrande spel och experterna i Nordamerika ser honom som ett perfekt komplement till William Nylander och John Tavares i Torontos andrakedja.

– Han är en slitstarkt spelare som är duktig i forecheckingen, vilket ger Nylander och Tavares mer utrymme i anfallszonen. Nu har Maple Leafs verkligen spetsat till truppen och talanger, som Auston Matthews, Mitch Marner och Nylander kan fokusera på att spela ut. Man har veteraner, som Foligno, Joe Thornton, Jason Spezza och Wayne Simmonds att luta sig emot när hockeyn blir tät och jobbig under slutspelet, kommenterade Lindsay.

Offrar framtiden

Affären med Foligno krävde ett tredje lag för att gå i lås, då San Jose blev en mellanhand och sedan skeppade Columbustjärnan tillsammans med Stefan Noesen för en fjärderunda i draften.

Blue Jackets får en förstarunda från Toronto för Foligno.

Med Frederik Andersen långtidsskadad har Toronto litat på andremålvakten Jack Campbell, som gjort succé med elva raka segrar.

Men för att vara säker på att man har två målvakter med NHL-rutin bytte man i natt, svensk tid, till sig Jacob Markströms backup i Calgary, David Rittich, mot ett tredjeval i NHL-draften 2022.