Foto: Cooper/Csm/Rex/Shutterstock / COOPER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: Cooper/Csm/Rex/Shutterstock / COOPER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: Cooper/Csm/Rex/Shutterstock / COOPER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: Viasat.Foto: Viasat.
 Foto: Viasat.
Foto: Viasat.Foto: Viasat.
 Foto: Viasat.

Officiellt: Vermette stängs av i tio matcher

Publicerad

LOS ANGELES. En tio matcher lång avstängning.

Det hårda straffet får Anaheimforwarden Antoine Vermette, 34, för att han slog en linjeman med klubban i tisdags kväll när Ducks gästade Minnesota.

Vermette, som aldrig tidigare varit avstängd under sina 13 säsonger i NHL, får också böta 865 000 kronor, meddelar NHL.

Vermette tappade fattningen efter att ha förlorat en tekning i den tredje perioden av matchen.

Dcksforwarden tyckte att linjemannen släppte pucken för tidigt innan han vara beredd.

Kanadensaren satte upp klubban mot linjemannen Shandor Alphanso direkt efteråt, vilket fick en av domarna att blåsa av spelet direkt och skicka ut Vermette med ett matchstraff.

Väntas överklaga domen

Regel nr 40 slår fast att det följer en tio matcher lång avstängning automatisk för spelare som ger sig på domare eller linjemän på isen.

För Anaheim är det ett stort avbräck, då Vermette är en av ligans bästa tekare.

Han kom till Ducks förra sommaren efter att ha skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Vermette väntas överklaga domen, vilket sker direkt till NHL-bossen Gary Bettman, med förhoppning om att få straffet avkortat.

Om Bettman fastställer den tio matcher långa avstängningen är Vermette inte spelklar förrän den 12 mars när Anaheim möter Washington hemma i Honda Center.

 

 

 

Silfverberg kan få byta position

Vermette har sagt att han är ångerfull och ville få linjemannens uppmärksamhet att denne släppt pucken för tidigt.

Avstängningen kan betyda att Jakob Silfverberg byter plats och blir vänsterforward under de kommande matcherna.

- Jag har inte spelat på den positionen sedan tiden i Brynäs, men det ska inte vara något större problem, säger Silfverberg till Orange County Register.

Antoine Vermette vann Stanley Cup med Chicago Blackhawks 2015 efter att ha trejdats till klubben sent under säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag