Connor McDavid med Art Ross Trophy, Hart Memorial Trophy och Ted Lindsay Award. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅNConnor McDavid med Art Ross Trophy, Hart Memorial Trophy och Ted Lindsay Award. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Connor McDavid med Art Ross Trophy, Hart Memorial Trophy och Ted Lindsay Award. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu får han ett nytt drömkontrakt. Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅNNu får han ett nytt drömkontrakt. Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu får han ett nytt drömkontrakt. Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NATHAN DENETTE / AP THE CANADIAN PRESSFoto: NATHAN DENETTE / AP THE CANADIAN PRESS
 Foto: NATHAN DENETTE / AP THE CANADIAN PRESS

Ofattbara lönen: Bäst betald i NHL

Publicerad

Edmontons superstjärna visade i vintras vilket underbarn han är och vann NHL:s poängliga.

För det belönas han nu med ett rekordkontrakt som gör honom till NHL:s bäst betalda spelare.

Det nya kontraktet ger honom totalt 851 miljoner kronor över de åtta kommande åren (!).

– Jag är exalterad över att få spela i Oilers de nio kommande åren och jag ville vinna här i Edmonton. Det var därför jag skrev på, säger McDavid på presskonferensen.

Chicago Blackhawks superduo Jonathan Toews och Patrick Kane var NHL:s bäst betalda spelare.

Duon hade var för sig 10,5 miljoner dollar per säsong.

Nu är de inte längre bäst betalda. 

Det efter att Edmonton Oilers just offentliggjort en kontraktsförlängning med superstjärnan Connor McDavid som i vintras överlägset vann NHL:s poängliga och i sista omgången nådde 100-gränsen.

 

LÄS ÄVEN: Sebastian Aho är klar för NHL-laget 

McDavid har ett år kvar på sitt treåriga rookiekontrakt, men efter 1 juli fick Edmonton Oilers förhandla om ett nytt kontrakt med stjärnan som hittills tjänat 925 000 dollar per säsong. 

– Det är en stor ära att få vara i Edmonton, och få hjälpa den här klubben att vinna Stanley Cup. En stor anledning till att jag skrev på var för att få göra det i den här staden med mina fantastiska lagkamrater.

Kanadensarens nya kontrakt ger honom 12,5 miljoner dollar per säsong, och kontraktet som sträcker sig över de åtta kommande åren har ett totalt värde på 851 miljoner svenska kronor. 

- Han hade kunnat få ett kontrakt värt betydligt mer än 100 miljoner dollar, men ville verkligen stanna i Edmonton, säger Edmontons General Manager Peter Chiarelli.

Det nya superkontraktet gör också att Connor McDavid kliver upp på förstaplats som den bäst betalda unga spelaren någonsin i NHL:s historia, ingen vid hans ålder har tidigare skrivit på ett kontrakt med ett värde likt detta. 

 

LÄS OCKSÅ: Rangers-svensken dubblar sin lön 

Vann Hart Trophy och MVP

Oilers underbarn har hittills "bara" hunnit med två seniorsäsonger, men har redan hunnit med att vinna:

VM-guld med Kanada (-16).

Art Ross Trophy. Tilldelas den som vinner poängligan i NHL (100 poäng 16/17).

Hart Trophy. Delas ut till NHL:s mest värdefulla spelare framröstad av journalister (16/17).

Ted Lindsay Award. Delas ut till NHL:s mest värdefulla spelare framröstad av spelarna själva (16/17).

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag