Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Oerhört skönt att få lyfta bucklan”

Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Victor Hedman, 29, får spela sin andra Stanley Cupfinal med start på lördag.

Och den här gången tänker han göra saker annorlunda jämfört med finalserien mot Chicago 2015, då Tampa Bay föll med 2-4 i matcher.

Ta bara nattens pokalpresentation sedan Hedman och kompani vunnit Eastern conference.

– Oerhört skönt att få lyfta bucklan, såklart. Vi rörde den inte för fem år sedan, så nu var det dags, säger Victor till SportExpressen.

Prince of Wales Trophy delas ut till vinnaren av Eastern conference och efter nattens 2-1-vinst över New York Islanders tog Lightning hem semifinalserien med 3-2 i matcher.

Av tradition är det sällan som lagen som vinner NHL:s östra eller västra grupp vidrör pokalen.

Av vidskeplighet tror man att det saboterar chanserna att vinna mästartiteln och få lyfta den jättelika Stanley Cupbucklan.

Dallas Stars rörde inte vid Clarence Campbell Bowl tidigare i veckan när man hade slagit ut Vegas Golden Knights och säkrat sin finalplats.

Man ställde sig hela laget runt NHL:s Deputy Commissioner och prisutdelaren Bill Daly, men bara för den traditionella fotograferingen.

Hedman lyfte pokalen

Dallas lagkapten, Jamie Benn, lämnade sedan pokalen på isen när laget åkte ut till omklädningsrummet.

Tampa Bay skickade fram sina tre assisterande lagkaptener Victor Hedman, Alex Killorn och Ryan McDonagh i natt och de väntade sedan in skadade kaptenen Steven Stamkos innan man påbörjade fotograferingen.

Sedan kom resten av laget fram och när de bilderna var tagna lyfte Hedman pokalen på nytt och tog den i famnen på vägen av isen och ut till omklädningsrummet.

När Killorn fick frågan på presskonferensen efteråt hur man hade fattat det vågade beslutet skrattade han bara och sa att spelarna hade före matchen hade bestämt sig för att strunta i alla oskrivna regler och all vidskeplighet och istället fira framgången med att lyfta bucklan.

Nu väntar bara en dags vila för Tampa Bay innan det är dags att ta sig an Dallas Stars i en finalserie om bäst av sju, som inleds natten till söndag, svensk tid.

– Det kommer att vara en serie med hög fart av två skickliga lag i bra form såklart, säger Hedman till SportExpressen.