Foto: Ross D. Franklin
 Foto: Ross D. Franklin

"OEL":s supermatch - fyra poäng mot Oilers

Publicerad

LOS ANGELES. Nu får Erik Karlsson och John Klingberg se upp.

Oliver Ekman-Larsson jagar mot toppen av backarnas poängliga.

När Arizona besegrade Edmonton efter förlängning med 4-3 i natt, svensk tid, var han banans poängkung med ett mål och tre assist.

Fullträffen var den som avgjorde matchen och kom med bara nio sekunder kvar av förlängningen.

- Jag försökte bara få in pucken på mål och hade sedan turen att se skottet gå in, sa Oliver till Arizona Republic efteråt.

Oliver har producerat sex poäng på de tre senaste matcherna och är nu uppe på fjärde plats i backarnas poängliga.

Den toppas av Erik Karlsson, Ottawa, på 45 poäng.

Tvåa är San Joses Brent Burns, som med en assist i natt nu är uppe på 40 poäng.

Sedan följer John Klingberg, Dallas, på 38 poäng och fjärdeplatsen delas av Oliver Ekman-Larsson och Justin Faulk, Carolina, som båda fått ihop 32 poäng.

Arizona var illa ute i nattens möte med Oilers, då gästerna hade en 2-0-ledning långt in i den andra perioden.

Men sedan klev den 20-årige rookien Max Domi fram och gjorde sitt första hat trick i NHL.

- Jag klippte mig i dag. Det kanske var därför (jag lyckades), säger Domi.

21 raka matcher mot Edmonton utan förlust

Oliver var med och spelade fram till samtliga tre målen och sedan tog svensken hand om avgörandet själv.

Han gjorde det efter det att Edmonton hade pressat hårt i spel tre mot tre, där Coyotesspelarna på isen inte fick någon chans att åka och byta.

Men målvakten Louis Domigue storspelade och lyckades till slut blockera pucken.

När Oilersstjärnan Taylor Hall drog på sig en utvisning för spel med hög klubba efter 4.30 fick Arizona chansen att spela power play, fyra mot tre.

Och där fick lagets svenske backklippa utrymme för sitt skott och med 4-3-målet fortsätter Coyotes sin svit på 21 matcher utan förlust mot Edmonton.

Det här var Olivers sjätte matchavgörande mål den här säsongen.

Arizona har fyra raka segrar och Ekman-Larsson hoppas att poängen ska fortsätta att trilla in.

- Vi behöver all poäng vi kan få, så förhoppningsvis leder det här till ytterligare några vinster här hemma under de kommande matcherna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag