Andre Burakovsky har all anledning att vara glad. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNAndre Burakovsky har all anledning att vara glad. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Andre Burakovsky har all anledning att vara glad. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Svensken har nämligen fått ett nytt kontrakt med Washington Capitals. Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅNSvensken har nämligen fått ett nytt kontrakt med Washington Capitals. Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Svensken har nämligen fått ett nytt kontrakt med Washington Capitals. Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Nytt kontrakt – han tredubblar sin lön

Publicerad

Andre Burakovsky kommer från en stark säsong i NHL.

Tack vare det har den svenska stjärnan av Washington Capitals belönats med ett nytt kontrakt.

Och det blir en rejäl löneökning - han kommer att tjäna tredubbelt så mycket per säsong.

Tidigare i veckan dumpades svensken Marcus Johansson av Washington Capitals, av den anledningen att han inte skulle rymmas under general managern Brian MacLellans lönetak. 

Klubben hade även ytterligare en svensk som stod i fållorna och väntade på att skriva nytt kontrakt.

Och i dag står det klart att Andre Burakovsky kommer att få stanna i Washington Capitals i ytterligare två år, vilket adderat med hans redan tre spelade säsonger betyder att han kommer att ha representerat huvudstadsklubben i fem år när kontraktet går ut efter säsongen 18/19.

Kontraktet innebär också att att MacLellan ser Burakovsky som en av lagets ledande forwards inför säsongen, och i Marcus Johanssons frånvaro kan 22-åringen nog räkna med en mer framskjuten offensiv roll till vintern.

Tredubblar sin lön

Fram till nu har Burakovsky spelat under ett treårigt rookie-kontrakt som gav honom 894,167 amerikanska dollar (7,6 miljoner svenska kronor) per säsong.

Det nya kontraktet ger honom sex miljoner amerikanska dollar för två år - tre miljoner per säsong, vilket betyder att han mer än tredubblar sin årslön och kommer att tjäna 25,5 miljoner svenska kronor per säsong. 

Burakovsky, som lämnade svensk ishockey för den nordamerikanska juniorligan OHL och laget Erie Otters inför säsongen 13/14, har de två senaste säsongerna varit ordinarie i Capitals och där noterats för 105 poäng på 232 matcher.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag