Bröderna Sedin vill vänta med att ta beslut. Foto: Darryl Dyck
Bröderna Sedin vill vänta med att ta beslut. Foto: Darryl Dyck

Nytt besked från NHL - fler matcher ställs in

Publicerad

LOS ANGELES. NHL ställde i går in alla matcher fram till den 30 november.

Det betyder att en fjärdedel av säsongen är förlorad.

- Tråkigt, men jag är inte förvånad, säger Detroitbacken Niklas Kronwall till SportExpressen.

Totalt har nu 326 matcher i grundserien säsongen 2012-13 ställts in.

Det motsvarar 26,5 procent av matcherna.

NHL-ledningens andreman, Bill Daly, kommenterade i natt, svensk tid, beslutet så här:

- NHL beklagar att vi tvingats ta detta steg, men vi har inget val. Med vårt bud till NHLPA i förra veckan hade vi en förhoppning om att kunna teckna ett nytt kollektivavtal och genomföra en full säsong med 82 omgångar, speciellt när vi hade tillmötesgått spelarnas önskemål om att bibehålla värdet på skrivna kontrakt.

"Inte överraskad"

Bland svenskarna i NHL kom fredagens besked från ligaledningen inte som någon större överraskning även om besvikelsen är stor att man nu ser ut att i bästa fall få en förkortad grundserie.

- Jag är inte överraskad, NHL verkar ha sin egen tidsplan spikad, säger Daniel Sedin i Vancouver Canucks.

Börjar du och tvillingbrorsan Henrik snegla på spel i Sverige och Modo nu?

- Inte än. Som vi sagt tidigare, vi väntar till ett definitivt besked kommer om att hela säsongen blir inställd.

NHL hade krävt ett svar till i torsdags kväll från spelarfacket för att man skulle hinna starta seriespelet den 2 november och genomföra 82 omgångar.

När inte det kom drog man tillbaka sitt senaste bud.

"Djupt tråkigt"

Fackbossen Donald Fehr kritiserade i natt motparten för beslutet att ställa in alla matcher under November.

- Det är djupt tråkigt för alla hockeyfans och alla andra som berörs av det här. Men det kommer inte som någon överraskning.

Fehr fortsätter:

- Ägarna gav oss ett bud i förra veckan som hade karaktären “take-it-or-leave-it”. Vi svarade med att presentera en förhandlingsram för att närma oss deras krav på en 50-50-fördelning av intäkterna med enda kravet att de skulle leva upp till de kontrakt som redan tecknats. Det är ett rimligt önskemål, tycker vi, men tyvärr övervägde de bara förslagen i tio minuter innan de sa nej.

"De vägrar"

- Sedan dess har vi kontaktat NHL och sagt oss vara beredda att träffas för nya förhandlingar när som helst och vart som helst utan några krav, men de vägrar. Budskapet från ägarna verkar vara att om du inte går med på deras krav så bryr de sig inte om att prata.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag