Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nylanders succé – ny fullträff inatt

Foto: USA TODAY NETWORK / PERRY NELSON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

LOS ANGELES. Toronto gjorde det igen.

Man höll Edmontons två superstjärnor Connor McDavid och Leon Draisaitl borta från poängprotokollet för andra matchen i rad och det har inget lag lyckats med sedan i oktober 2019.

Och William Nylander, 24, fortsätter att göra mål.

Med ett hårt och välplacerat backhandskott gjorde han sitt fjärde mål på de senaste tre matcherna.

”Nyllet”, som också hade en målgivande passning i matchen, var inte den ende svensken i Maple Leafs som hyllades efter nattens seger.

Pierre Engvall matchades i en kedja ihop med Zach Hyman och Ilja Mikhejev. Och det var en trio som ställde till det för Oilersförsvaret.

– Engvall gör ett beundransvärt jobb framför motståndarkassen vid Hymans 1-0-mål och visar vilken slitvarg han är när han får chansen att spela i en bra omgivning, sa expertkommentatorerna i tv-sändningen hos Sportsnet.

Men kvällens höjdpunkt i Rogers Place i Edmonton var William Nylanders stenhårda backhandskott i mitten av den första perioden.

William Nylander i toppform

Han ryckte förbi Oilersduon Ethan Bear och Evan Bouchard på väg in över den offensiva blå linjen efter en tekning i mittzonen, höll undan Bouchard och skickade iväg sin backhand från den vänstra tekningscirkeln i full fart.

Fullträffen gav Toronto en 2-0-ledning.

Pucken försvann in över den vänstra axeln på Oilersmålvakten Mikko Koskinen, som blev utbytt efter den första perioden när också Morgan Rielly hade överlistat honom i powerplay med knappt två minuter kvar.

Nylander och Mitch Marner stod för framspelningen.

William är nu uppe i 19 poäng, 9 mål och 10 assist, på 23 matcher.