Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nylanders missnöje efter rekordet: ”Lite irriterande”

Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA

SUNRISE. William Nylander slog nytt personligt poängrekord i natt.

För första gången är han över 80 poäng.

– Jag borde ha kommit dit snabbare, säger han och ler lite. 

I skuggan av pridedebatten i Florida spelades det också hockey mellan Florida Panthers och Toronto Maple Leafs.

Där hittade William Nylander, 26, tillbaka in i målprotokollet efter en motig sträcka med bara två mål på elva matcher inför nattens möte.

– Det är klart det är skönt att få i gång målskyttet, jag har inte spelat hockey som jag var nöjd med i några matcher, säger han efter matchen. 

Nylander, som flyttat runt en del i kedjorna efter tränaren Sheldon Keefes försök att få fart på honom och andra Leafsstjärnor, spelade med John Tavares och Michael Bunting.

Nylander, som såg ut att vara på extra spelglatt humör efter sitt mål, serverade också John Tavares en läcker passning som kaptenen i sin tur skickade vidare till Bunting – som satte 4–2 till Toronto. 

Med de två poängen slog Nylander personligt poängrekord under en säsong – han har nu kommit upp i 81 poäng (36+45). 

– Jag borde ha kommit dit snabbare i år. Ja, jo, det är kul, men lite irriterande att jag inte kommit dit snabbare, säger han med ett snett leende.

Tätstriden med Zibanejad

Nylander är fortsatt Torontos bästa målskytt, men har tappat ledningen i ”svenska målligan” till Mika Zibanejad i New York Rangers.

– Jaha, ja, vad ligger han på nu? 

Du är ett efter.

– Hm, ja, man får hugga vidare där. Nä, men det är ju kul för svensk hockey att det går bra för svenskarna. 

Och nu är det ett tiotal matcher kvar att putsa poängsiffrorna på, sen väntar med högsta sannolikhet Tampa i slutspelet. 

– Vi har varit inställda på det sen ja… typ, förra året. Men jag är taggad på slutspel, och känner att vi har tagit ett steg i år som lag, så jag hoppas att vi kan ändra på det som varit tidigare. 

Vad är det som är skillnaden nu?

– Vi har blivit lite äldre, och jag tror vi har lärt oss från tidigare år och det som hänt i slutspelet. Lite erfarenhet, det hjälper mycket. Och så har vi byggt på med några nya grabbar, några som vunnit tidigare och vet vad som krävs. 

Calle Järnkrok fortsätter att spela sida vid sida med Auston Matthews, och i natt med Mitch Marner på andra sidan. 

Floridas förlust innebär att man tappade en viktig chans att jaga in avgörande poäng i wildcardjakten, där Panthers slåss om de två sista slutspelsplatserna med New York Islanders och Pittsburgh Penguins (som också förlorade i natt).

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.