William Nylander gjorde två mål mot Tampa Bay. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅNWilliam Nylander gjorde två mål mot Tampa Bay. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
William Nylander gjorde två mål mot Tampa Bay. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
William Nylander gjorde två mål mot Tampa Bay. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅNWilliam Nylander gjorde två mål mot Tampa Bay. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
William Nylander gjorde två mål mot Tampa Bay. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN

Nylanders stora uppvisning i natt

Publicerad

LOS ANGELES. Det var 27-årige Victor Hedmans 600:e match i Tampa Bay Lightning och NHL.

På läktaren i Torontos Air Canada Centre fanns pappa Olle från Örnsköldsvik.

Men en svensk guldkompis från VM i Tyskland förra året förstörde jubileumsfesten för Victor.

William Nylander var banans kung med två mål och en assist när Maple Leafs vann med 4-3 i natt, svensk tid.

– Vi har en naturlig kemi på isen, sa William om radarkompisen Auston Matthews, som svarade för tre målgivande passningar.

Nattens möte var upphaussat, då lagen slåss i toppen av Atlantic division.

En annan faktor var att Tampas lagkapten Steven Stamkos kommer från Toronto och att laget just nu har sin årliga "pappa-resa".

Men det tog Nylander ingen hänsyn till.

Han skickade in 1-0 efter 11.55 med ett direktskott från den vänstra cirkeln efter en tekning i anfallszonen.

William Nylander tvåmålsskytt

Den andra perioden var bara tre minuter gammal när William ryckte ifrån Braydon Coburn på den offensiva blå linjen och fri med Andrej Vasilevskij och satte dit pucken i krysset på klubbsidan.

Några minuter senare spelade den 21-årige svensken fram Jake Gardiner och 3-0 var ett faktum.

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

Men Tampa Bay gav inte upp.

Alex Killorn reducerade innan mittenperioden var över och inom loppet av 1.18 minuter i den tredje perioden hade Nikita Kucherov och Yanni Gourde utjämnat.

Matchen stod och vägde innan James van Riemsdyk sköt 4-3 och det resultatet stod sig matchtiden ut.

”Nylander är en enorm talang”

William Nylander har nu gjort 45 poäng, 14 mål och 31 assist, efter 58 matcher.

Hans facit på de fyra senaste omgångarna är 7 poäng, 4 mål och 3 assist.

– Nylander är en enorm talang , vilket han inte minst visade under hockey-VM senast när han var en dominerande spelare. Han och Matthews läser av varandra så väl på isen, sa förre NHL-spelaren och numera tv-kommentatorn Mike Johnson i studion hos NHL Network.

Själv hyllade Nylander lagets danske målvaktsstjärna, Frederik Andersen.

– Han har varit otroligt bra i vinter och vår bäste spelare.

Om sitt vackra mål efter friläget sa William:

– Deras målvakt täckte plocksidan väl, så jag valde att sikta och skjuta på klubbsidan.

Nylander såg nattens seger över topplaget Tampa Bay, som en följd av Torontos spelsystem och förmåga att följa de uppgjorda riktlinjerna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag