Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nylanders krav: Ta bort bilderna

Den svenske forwarden har inte haft det helt lätt i NHL än så länge.
Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Nylander, här ihop med storstjärnan John Tavares.
Foto: USA TODAY NETWORK / SERGEI BELSKI-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Kontraktsbråk och en del kritik mot hans spel. Det är ett par av sakerna som präglat William Nylanders tid i NHL hittills. 

Nu ska den svenske stjärnan ha fått en ny anledning att vädra ett mindre missnöje, rapporterar NHL-insidern Elliotte Friedman

Willliam Nylander förbereder sig i detta nu för sin sjätte säsong i Toronto Maple Leafs och NHL. Men som bekant har tiden där inte varit helt oproblematisk. 

Redan när hans rookiekontrakt gick ut 2018 hamnade han i en kontraktstvist med den kanadensiska klassikerklubben. Det gick så långt att han missade nästan två månader av säsongen 18/19 och han kom till spel först i december månad.

Sedan dess har han fått en hel del kritik från så väl lagets supportrar som i media. Dels för att vissa ansett att han inte jobbat tillräckligt hårt defensivt, men även för att han i vissas ögon inte heller levt upp till förväntningarna offensivt. Lägg därtill att han är lagets fjärde bäst betalada spelare med en lönetaksträff på nästan sju miljoner dollar.

Nylanders representanter missnöjda

Nu kommer nya uppgifter om att 25-åringen inte är helt till freds med sin situation på andra sidan Atlanten, enligt NHL-insidern Elliotte Friedman.

I sina ”32 thoughts” på Sportsnet beskriver han bland annat hur att den svenske forwarden inte är nöjd med hur han framställts i Amazons dokumentärserie om Maple Leafs, ”All or Nothing: Toronto Maple Leafs”. Enligt Friedman ska Nylanders representanter varit missnöjda med vissa specifika delar av serien där han förekommer och försökt få dessa borttagna.

Den fem delar långa dokumentärserien som handlar om säsongen 2020/2021 har premiär den 1 oktober. NHL-laget ställer sig då till en exklusiv skara ihop med lag vars säsonger skildrats av Amazon. Ett par av lagen som haft egna dokumentärserier är fotbollslaget Manchester City, det brasilianska fotbollslandslaget samt NFL-lagen Phladelphia Eagles och Dallas Cowboys.

För William Nylander och Toronto Maple Leafs del inleds NHL-säsongen den 14 oktober. Förra säsongen stod han för totalt 50 poäng på 58 matcher i grundserien och slutspelet.