Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nylander tvingas träna i ett ”svinkallt tält”

Foto: SARA BRATELL
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

William Nylanders ställningskrig med Toronto Maple Leafs fortsätter.

22-åringen är utestängd från resten av laget – och tvingas träna hemma på Lidingö i stället. 

– Jag är en professionell idrottare och bara en produkt i det stora hela, säger Nylander till Aftonbladet.  

William Nylander fanns inte på plats i Kanada på Torontos träningsläger inför säsongen. I går spelade Maple Leafs säsongens första tävlingsmatch, mot Montreal Canadiens – och Nylander satt inte ens på läktaren. 

Anledningen är ett stycke strandade förhandlingar. Klubben vill skriva ett nytt kontrakt med Nylander, vars rookieavtal gick ut efter säsongen, men parterna kommer inte överens om lönen. Därför får han inte träna med resten av laget. 

 

Nylander i kontraktsbråk

Nu är Nylander istället på besök i Sverige. Enligt Aftonbladet tränar han i ett "svinkallt plasttält på Lidingö".

– Jag är en professionell idrottare och bara en produkt i det stora hela. Det enda jag kan kan kontrollera just nu är att jag är i bästa möjliga form den dag allt löser sig, säger Nylander till Aftonbladet.  

– Just nu vet jag inte mer än alla ni andra. Jag har inte fått några besked och har ingen kontakt med Toronto. Det är min agent som sköter allting.

 

LÄS MER: Mammans uppoffring – för att hjälpa Ramus Dahlin. 

Förlorar multum

Hockeyjournalisten Frank Seravalli skriver på Twitter att Nylanders kontraktsbråk i dagsläget är en enorm förlustaffär. Han förlorar mellan 20 000 och 45 000 dollar – varje dag. 

– Ja, det är klart att det är mycket pengar, men i slutändan måste jag ta hand om mig själv och göra det jag och min agent tycker är rätt. Speciellt om det handlar om flera år framöver. Jag måste tänka långsiktigt. Det är min egen framtid det handlar om, säger Nylander.