Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nylander hyllas – efter succéstarten

William Nylander har kommit i form igen.Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Torontos tränare Mike Babcock.Foto: ERIC CANHA/CSM/REX / ERIC CANHA/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: CHRISTOPHER KATSAROV / AP TT NYHETSBYRÅN

Fyra poäng på fyra matcher. 

Det är en ny William Nylander som spelar i NHL den här säsongen.

– Det är ingen som har samma spets som han har med pucken, säger Toronto Maple Leafs tränare Mike Babcock enligt The Athletic.

NHL-säsongen 2018/2019 blev en besvikelse för William Nylander. Den svenske stjärnan snittade bara en halv poäng per match vilket var betydligt lägre än de 0,75 poäng han snittat tidigare säsonger i ligan.

I inledningen av årets NHL-säsong har Nylander gjort två mål och två assist på fyra matcher. Tränaren Mike Babcock har sin förklaring till varför det gått bättre.

– För det första är han i Toronto. Det är svårt att vara bra när du inte är här, säger Babcock och syftar på kontraktsbråket som gjorde att Nylander missade de 28 första matcherna förra säsongen.

Efter en försäsongsmatch mot Buffalo sa tränaren att Nylander hade haft pucken mer än i alla 54 matcher säsongen innan och hyllade honom för att han var stark och för att han vann tillbaka puckar.

– Det handlar om att gå in för det, att gå för att vinna tillbaka lösa puckar. Det är ingen som har samma spets som han har med pucken, han kan både passa och skjuta. Han har blivit mer engagerad och det är en del i att bygga upp självförtroendet igen. Det händer inte över en natt, säger Babcock.

Nylander: ”Går bara ut och spelar”

William Nylander själv tycker också att han kom in i den förra säsongen på ett märkligt sätt men säger att han fortfarande kan bättre.

– Jag är inte nöjd med mitt spel än, jag vet att det kommer komma mer. Jag kan skjuta mycket mer och jag vet att jag har ett jättebra skott. 

23-åringen har alltså gjort fyra poäng under de fyra inledande matcherna, en poängskörd som det tog honom 20 matcher att komma upp i förra säsongen. 

Pressen som byggdes upp förra säsongen är också som bortblåst.

– Ja, jag känner mig helt avslappnad. Går bara ut och spelar. Det är allt du behöver göra, ha kul.

https://twitter.com/MapleLeafs/status/1181367181860331521