Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nylander har sagt upp kontraktet med Modo

Foto: Gunnar Nordström

PHILADELPHIA. William Nylander, 18, är det hetaste svenska namnet inför nattens NHL-draft i Philadelphia.

Och han planerar för spel i NHL i höst om klubben som väljer honom vill det.

Därför är kontraktet med Modo uppsagt.

– Ja, det är anledningen. William vill ha alla dörrar öppna om chansen finns till spel i NHL redan i höst, säger pappa Michael Nylander till SportExpressen.se.

Men det finns fortfarande en chans att William spelar i Modo nästa säsong.

– Ja, han trivdes bra i Modo och hade en bra tid där uppe. Men det där får William bestämma när det blir aktuellt att ta ett beslut, säger Micke.

Han vill ha en öppning att flytta direkt till NHL, är det så man ska se på det?

– Ja, precis. Vi vet ju inte vilken NHL-klubb som väljer honom och vad den klubben vill. Men han vill ha den öppningen, därför är kontraktet med Modo uppsagt.

Om han stannar i Sverige en säsong till, kan det då bli en fortsättning i Modo?

– Det är möjligt. Som jag sa, han trivs bra där.

Själv säger William till SportExpressen.se att han hoppas åka över på ett rookieläger i juli eller augusti till den klubb som väljer honom i natt, svensk tid.

– Ja, det är där man får börja och sedan se om det går bra och det blir en chans att åka över senare när det riktiga träningslägret kör i gång i höst, säger han till SportExpressen.se.