Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Nylander förlängde långa poängsviten

Publicerad

LOS ANGELES. Med ett skott från egen zon i tom kasse gjorde William Nylander, 20, sitt 19.e mål för säsongen i natt, svensk tid, när Toronto besegrade Boston med 4-2.

Han har nu gjort poäng i åtta raka matcher, två mål och sex assist.

William är nu bara ett mål från att bli den åttonde svensken att nå milstolpen 20 mål i vinter.

Han har redan passerat 50 poäng under sin andra säsong i NHL och är på väg mot stjärnorna.

För Toronto var det två viktiga poäng man tog i natt, då man mötte en konkurrent i samma division som man slåss kring slutspelsstrecket med.

- Varenda match fram till grundseriens slut är jätteviktig för oss nu. Vi måste fortsätta plocka poäng för att säkra slutspelsplatsen, sa backen Morgan Rielly till nhl.com efteråt.

Har sista slutspelsbiljetten

Toronto ligger på den sista slutspelsplatsen i Eastern conference och är bara en poäng bakom Boston i kampen om tredjeplatsen i Atlantic division efter nattens seger.

Nylanders mål kom efter 18.47 av den tredje perioden sedan Bruins plockat ut målvakten Tuukka Rask i jakten på en kvittering.

Svensken fick tag på pucken innanför den egna blå linjen sedan Auston Matthews täckt ett skott. William vände sig om och skickade snabbt i väg pucken över hela banan, som han till sin glädje kunde se gå spikrakt in i den tomma motståndarkassen.

Han ligger femma i Maple Leafs interna poängliga på 52 poäng, 19 mål och 33 assist, efter 70 spelade matcher.

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag