Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Nu visar han varför han får 64 miljoner”

Foto: JOHN E. SOKOLOWSKI / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JEAN-YVES AHERN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. William Nylander, 22, räddade poäng åt Toronto i natt när man bortabesegrade ärkerivalen Montreal med 4-3.

Nylander kvitterade till 3-3 med drygt elva minuter kvar efter en rusch in i anfallszonen och ett hårt handledsskott i full fart.

Sedan kunde John Tavares avgöra i förlängningen.

– Här visar Nylander varför Toronto betalar honom 64 miljoner kronor om året, kommenterade Nick Kypreos i tv-studion hos Hockey Night in Canada.

Fullträffen var Williams tredje på de 26 matcher han spelat sedan han gjorde comeback i början av december efter kontraktsbråket med Maple Leafs.

Men glädjande för Toronto – svensken har nu gjort två mål på de tre senaste matcherna och ser ut att närma sig gammal god form.

– Nylander är tillbaka, ingen tvekan om saken. Hans mål var vändpunkten i matchen för Toronto. Han kommer in över den offensiva blå linjen med bra fart och avlossar sitt skott i precis rätt ögonblick för att överraska Montrealmålvakten (Carey Price), kommenterade den förre NHL-spelaren Kypreos.

 

 

Andreas Johnsson fortsatt i poängform

Expertpanelen hos Hockey Night in Canada betonade hur viktigt det var att William Nylander klev fram när nu anfallsstjärnor, som Auston Matthews och Mitch Marner inte hade sin bästa kväll.

Marner stod visserligen för en fin framspelning till Tavares segermål efter 2.17 av förlängningen.

Andreas Johnsson visade än en gång att han är i laguppställningen för att stanna.

Den 24-årige svensken gjorde sitt 14:e mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 tidigt i den första perioden sedan Zach Hyman rundat kassen och serverat Andreas ett öppet läge vid den bortre stolpen.

 

LÄS MER: Dahlins succé fortsätter - nådde ny milstolpe 

 

Pär Lindholm också i poängprotokollet

Johnsson, som var +3 i nattens match, har gjort 28 poäng på 48 matcher i Toronto i vinter.

Det ger honom en sjundeplats i Maple Leafs interna poängliga. Med sina +19 är han på delad fjärdeplats i lagets plus- och minusliga.

Torontos tredje svensk, Pär Lindholm, träffades av ett skott på vänsterhanden i slutsekunderna av den andra perioden, men återkom och spelade i den sista perioden.

Han hade en assist den här kvällen i Bell Centre i Montreal.