Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”NBA-nyheten kom under våran match”

Utah Jazz-spelaren Rudy Gobert skämtade om smittspridningen av coronaviruset. Nu har han själv smittats och hela basketligan NBA har pausats.
Foto: ALEX GALLARDO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS CARLSON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. St. Louis var tillbaka i Anaheim i natt, svensk tid, för att spela om den avbrutna matchen mot Ducks från den 11 februari.

Man vann med 4-2, men den stora snackisen efteråt var om det kommer ett avbrott i NHL-säsongen nu.

– Den där nyheten om att NBA stänger ligan tills vidare kom under vår match i kväll, så just nu är det bara en massa spekulationer och utanför vår kontroll. Vi planerar för att spela vidare tills vi hör något annat, säger Alexander Steen.

Nattens möte i Honda Center var ett omspel av mötet från den 11 februari när Bluesbacken Jay Bouwmeester föll ihop i spelarbåset med en hjärtinfarkt under den första perioden.

– Det var annorlunda omständigheter nu att komma tillbaka hit och vi ville göra en bra match, säger Steen.

Framför allt ville St. Louis ha med sig två poäng efter förlusten hemma senast mot Florida.

Man spelade också för lagkamraten Jay Bouwmeesetr, som fortfarande genomgår kontroller hemma i St. Louis och inte kommer att spela mer den här säsongen.

– Han är på rehabiliteringshumör, kan man säga, men är sig lik i övrigt. Det är skönt att se, menar Steen.

”Försöker hålla oss i en tajt cirkel”

Annars har coronaviruset varit ett hett samtalsämne i laget under de senaste veckorna.

– Vi gör som alla andra och tvättar händerna ofta och vidtar andra försiktighetsåtgärder nu efter direktiv från ligan och klubben, vilket innebär att vi spelare försöker hålla oss i en tajt cirkel på allmänna platser i förebyggande syfte, berättar Alexander Steen.

Alex Pietrangelo var tvåmålsskytt i nattens match medan Zach Sanford och Ivan Barbasjev svarade för en fullträff vardera.

Hos Anaheim hette målskyttarna Adam Henrique och Jan Hakanpaa.

Blues fick nu göra en extra resa till Kalifornien för att spela den uppskjutna matchen i natt.

– Ja, vi har ett hektiskt schema just nu. Vi flög fyra och en halv timme hit igår och ska nu göra om samma resa hem torsdag förmiddag och sedan hinna ladda upp inför fredagens match hemma mot San Jose, säger Steen.

Om det blir något mer spel under de närmaste veckorna återstår att se.