Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya vändningen kring Zetterberg

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Henrik Zetterberg har inte kunnat träna på hela sommaren. De senaste månaderna har oroande rapporter kommit om att den svenske stjärnans karriär nu kan vara över, men nu kommer nya besked.

Enligt Detroit Red Wings egen hemsida förväntas "Zäta" finnas med vid klubbens träningsläger – dock inte på isen.

Henrik Zetterbergs framtid som professionell hockeyspelare är fortsatt osäker.

Den svenske NHL-stjärnan har dragits med svåra ryggproblem under flera år, och har inte kunnat träna över huvud taget under sommaruppehållet.

– Jag har haft det här problemet sedan i februari och hade hoppats att vila och rehab i sommar skulle göra den onda ryggen bättre, men så har det alltså inte blivit, berättade "Zäta" för SportExpressen i augusti. 

Henrik Zetterberg med på Detroits camp

På torsdag inleder Detroit Red Wings sitt träningsläger inför den kommande NHL-säsongen. Det har tidigare rapporterats att Zetterberg inte kommer att kunna närvara vid lägret – planer som nu ser ut att ha ändrats.

Det är Detroits egen hemsida som nu skriver att Henrik Zetterberg förväntas finnas med på lägret. Den 37-årige svensken kommer dock inte att vara med när laget tränar på isen.

– En del av mig hoppas att han träffar några läkare och att de hittar någon lösning så att han kan vara med på lägret och träna på det sätt han vill så att han sedan kan bli redo för spel, när det nu blir, säger Niklas Kronwall till hemsidan.

 

LÄS MER: ”Zätas” egna ord om mardrömmen 

 

Niklas Kronwall: ”Säger mycket om hans karaktär”

Zetterberg opererades i februari 2014, efter att ha tvingats avbryta OS-turneringen i Sotji tillsammans med Tre Kronor. Trots problemen har han spelat alla Detroits matcher de senaste tre säsongerna.

– Det är den han är. Jag tror att det var jättebra för de unga killarna att se honom kämpa sig igenom allt det och ändå spela 82 matcher. Det är rätt uppseendeväckande. Det fanns dagar, matchdagar, när det var svårt för honom att ta sig ur sängen och han trots det spelade 22 minuter senare samma kväll. Det säger en hel del om hans karaktär och om hur mycket han älskar sporten, säger Kronwall.

Detroit Red Wings spelar sin första match för säsongen den fjärde oktober, då man möter Columbus Blue Jackets.

 

Henrik Zetterbergs meriter

Tre Kronor:

VM-guld 2006

OS-guld  2006

 

NHL:

Klubbar: Detroit Red Wings

Matcher: 1082 (inkl. slutspel)

Poäng: 960 varav 337 mål

Priser:

Stanley Cup-titeln 2007-2008

Conn Smythe Trophy 2007-2008

NHL Foundation Player Award 2012-2013

King Clancy Memorial Trophy 2014-2015

Har Detroit Red Wings klubbrekord för flest antal gjorda mål och poäng i ett Stanley Cup-slutspel.