Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya monsterkontraktet – värt 569 miljoner kronor

Andre Burakovsky och John Carlson.Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN
Alexander Ovechkin, John Carlson och Nicklas Bäckström.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

John Carlson har varit ett av NHL-marknadens mest eftertraktade namn, efter sin supersäsong med Washington.

Nu står det dock klart att backen stannar hos Capitals – efter att ha skrivit på ett nytt monsterkontrakt värt totalt cirka 569 miljoner kronor.

John Carlson var en av nyckelspelarna när Washington Capitals i år vann sin första Stanley Cup-titel någonsin. 28-åringen gjorde 68 poäng (15+33) och var därmed bäst av alla backar i NHL:s grundserie, och fortsatte därefter med att göra 20 poäng (5+15) i slutspelet.

Carlsons kontrakt löpte dock ut efter säsongen – och många har spekulerat i huruvida klubben skulle ha råd att behålla backen.

I natt stod det dock klart att John Carlson stannar hos Capitals – i åtta år framöver.

– John var varit en exceptionell och jämn spelare för vår organisation och har utvecklats till att bli en av NHL:s allra bästa backar. Backar som John är inte lätta att hitta, och vid 28 års ålder tror vi att det här bara är början, säger klubbens general manager Brian MacLellan i ett uttalande. 

Blir näst bäst betald – i hela NHL

Det nya kontraktet sträcker sig över åtta år, med en lönetaksträff på åtta miljoner dollar – cirka 71 miljoner kronor – per år. Totalt är kontraktet värt strax under 569 miljoner kronor.

Carlson blir därmed den näst bäst betalde backen i hela NHL, tillsammans med San Joses Brent Burns. Bara Nashville-stjärnan P.K. Subban tjänar mer,

Därmed blir Carlson den näst bäst betalde backen i NHL, tillsammans med San Jose Sharks Bernt Burns. Bara Nashville P.K. Subban tjänar mer, med nästan 80 miljoner kronor per år.

https://twitter.com/Capitals/status/1011021530640285696