Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya hyllningen i NHL: ”Det känns riktigt kul”

Ur ”Sportklubben”: Rickard Wallin tar ut decenniets bästa formation i NHL.
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Jacob Markström, 29, har gjort en kanonsäsong i Vancouver Canucks i vinter.

Under fredagen kom belöningen.

Han blev då uttagen som ersättare för Marc-Andre Fleury, Vegas Golden Knights, till All Starmatchen i St. Louis den 25 januari.

– Det känns riktigt kul, men jag har alla mina lagkamrater att tacka. Det är deras förtjänst, säger Jacob till SportExpressen.

Det betyder att Sverige får med fyra spelare till stjärnmatchen i år.

Tidigare uttagna är:

x Elias Pettersson, Vancouver Canucks.

x Jakob Silfverberg, Anaheim Ducks.

x Victor Hedman, Tampa Bay Lightning.

Markström får dela på målvaktsjobbet med Arizonas Darcy Keumper.

”Marky”, som Jacob kallas inom Canucks, har storspelat i vinter och fått massor av hyllningar från NHL-experterna i media.

Han har dragit ett stort lass i Vancouver och startat 28 matcher den här säsongen och vunnit 14 av dem. Ytterligare tre har gett laget poäng, då det handlat om förluster efter förlängning.

Markströms räddningsprocent är 91,7 och snittet insläppta mål per match 2.72.

Han spelar med ett utgående kontrakt, så uttagningen till All Starmatchen kommer också lägligt inför de fortsatta löneförhandlingarna.

https://twitter.com/_EPettersson/status/1213308013093605377

Har vunnit fem senaste matcherna

Jacob har vunnit de fem senaste matcherna han vaktat kassen och varit en nyckelspelare när Canucks nu tagit sig upp över slutspelsstrecket i Western conference.

Vancouver, som också innehåller svenskarna Alexander Edler, Elias Pettersson, Loui Eriksson och Oscar Fantenberg ligger för närvarande på tredje plats i tabellen för Pacific division.

All Starmatchen avgörs i spel med en målvakt och tre utespelare på isen. De fyra lagen från ligans fyra divisioner innehåller totalt elva spelare, två målvakter, tre backar och sex forwards.