Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glädjebeskedet om Petterssons skada

Elias Pettersson. Foto: USA TODAY NETWORK / ERIC BOLTE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Pettersson skadade sig mot Montreal den tredje januari. Foto: VINCENT ETHIER/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST

Elias Pettersson närmar sig comeback i Vancouver Canucks-tröjan.

Och det snart. 

– Jag räknar med att Elias är tillbaka på is igen i morgon eller på fredag, vilket är ett bra tecken, säger tränaren Travis Green till HockeyNews. 

En vecka har gått sen Elias Pettersson lämnade isen i bortamötet med Montreal Canadiens.

Den finske talangen Jesper Kotkaniemi jagade ifatt Elias Pettersson och krokade i honom. Pettersson föll till isen och såg ut att vrida sitt knä. 

Sen dess har han inte spelat.

– Det är en mindre sträckning i inre ledbandet, det är inte så farligt. Det är nog det bästa beskedet vi hade kunnat hoppas på, sa tränaren Travis Green då.

Pettersson väntades då vara borta från spel i cirka två veckor.

Beskedet: Pettersson snart tillbaka på is

Men nu kommer positiva besked för alla Canucks-fans: Lagets främste poänggörare är på väg tillbaka, snabbare än beräknat.

– Jag räknar med att Elias är tillbaka på is igen i morgon eller på fredag vilket är ett bra tecken, säger Vancouvers tränare Travis Green till HockeyNews.

Trots en veckas frånvaro har den svenske succérookien endast missat en match hittills (0-5-förlusten mot Toronto Maple Leafs). 20-åringen är inte aktuell för matchen mot Arizona Coyotes, som spelas natten till fredag.

Elias Pettersson har chockat NHL under sin debutsäsong och är ligans klart bäste rookie  och toppar tabellen när det kommer till flest gjorda mål (22), assist (20), poäng (42) och har bäst plus/minus-statistik (+13).