Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya showen – avgör helt på egen hand

Foto: BEN NELMS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JEFF CURRY-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Elias Pettersson hade en magisk match mot St Louis Blues. I första perioden stod den svenske supertalangen för ett mål och två assist – en poängskörd som han sedan utökade.

– Det var kul där ute, säger Pettersson efter matchen.

Få kan ha undgått Elias Petterssons framfart i NHL den här säsongen. 

Den unge talangen har jämförts med spelare som Peter Forsberg och Wayne Gretzky och är en av de stora favoriterna till att ta hem säsongens Calder Throphy – NHL:s pris för ligans bäste rookie.

Under söndagsskvällen bjöd den svenske 20-åringen på en ny show.

Endast två och en halv minut in i matchen mot St Louis Blues hittade Petterson fram till kedjekamraten Brock Boeser framför mål, som sedan kunde ge Canucks ledningen efter att ha fått pucken i mål.

Tio minuter senare drygade Pettersson själv ut till 2-0 – och två minuter senare spelade svensken återigen fram till Boeser som då kunde utöka till 3-0 för Vancouver.

Fem poäng av Elias Pettersson

Elias Pettersson nöjde sig dock inte med det.

I andra perioden låg han bakom ännu ett Vancouver-mål, den här gången när han spelade fram till Nikolai Goldobin till 5-0.

Blues Jordan Kyrou reducerade till 5-1 med sitt första NHL-mål i karriären – innan Boeser kunde fullborda sitt hattrick efter att ha smällt in 6-1.

Och precis som med matchens tidigare mål kom målet efter en passning från Pettersson.

– Han gör passningar som de flesta inte kan göra. Varje gång han får pucken måste man vara redo, säger Boeser efter matchen.

 

LÄS MER: Elias Petterssons galna resa från Ånge till NHL-succé 

 

Pettersson: ”Försöker bara skapa chanser”

Vancouver vann till slut matchen med 6-1. Och efter fem nya poäng ikväll har Elias Pettersson nu 30 poäng (15+15) på sina 26 första NHL-matcher.

– Jag försöker skapa så mycket plats som möjligt varje gång jag får pucken. Ibland går det bättre och ibland går det inte så bra som jag vill. Idag gick det bra. Det var kanske inte en 6-1-match egentligen, båda lagen hade bra chanser, men Marky (Jacob Markström, reds. anm) var stark. 

Han fortsätter:

– Jag försöker bara skapa chanser. Poängen kommer om man är bra. Det är allt jag tänker på.

https://twitter.com/Canucks/status/1071901442733092865

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!