Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

NY Rangers löfte till fansen efter krisen

Publicerad

LOS ANGELES. Bara tre poäng från den sista slutspelsplatsen.

Men med många skador i laget och en djup formsvacka går nu New York Rangers ledning ut och meddelar fansen att man tänker sälja äldre spelare.

Och bygga ett nytt lag.

Men räkna inte med att Henrik Lundqvist, 35, flyttar på sig.

Ryktena har varit i gång sedan några veckor tillbaka, då Larry Brooks på tidningen New York Post skrev en krönika om att Rangers startar en utförsäljning av äldre spelare inför trading deadline den 26 februari.

Nu bekräftar klubbens president Glen Sather och general manager Jeff Gorton att så blir fallet.

Man lovar i ett öppet brev till fansen i New York att man ska bygga ett nytt lag av yngre och snabbare spelare, som passar bättre in i den hockey som spelas i NHL i dag.

Rangers storstädar efter krisen

Inga namn nämns, men där har spekulationerna redan varit i gång om att anfallsstjärnan Rick Nash står högst på listan över spelare man vill byta bort.

Andra namn som nämns är Michael Grabner, Mats Zuccarello och Ryan McDonagh.

Backen Brendan Smith, som man skrev ett flerårskontrakt med förra sommaren sattes upp på waiverslistan under torsdagen och är också historia.

Henke, då?

Ja, han har en så kallad NMC (No Movement Clause) i sitt kontrakt, vilket gör att han inte kan bli trejdad mot sin vilja och inget talar för att lagets svenske målvaktsstjärna har några tankar på att flytta från New York.

Men det ser ut att bli en tung vår för honom och de spelare, som blir kvar efter den 26 februari.

Öppnar för Lias Andersson

Den här öppna deklarationen om en ny färdriktning för klubben öppnar dörren för Lias Andersson, som presterade sin bästa match i farmarlaget Hartford Wold Pack natten till torsdagen när han gjorde sitt första mål i AHL och assisterade till ytterligare.

19-årige Lias gick som nummer sju i NHL-draften i somras och har efter junior-VM, där han var Sveriges lagkapten, nu gjort fem poäng på sex matcher i AHL.

Han är en viktig pusselbit i framtidens New York Rangers.

Det visste vi redan och det blev än mer poängterat under torsdagens programdeklaration från klubbledningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag