Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny målfest: ”Det har varit jättekul”

Foto: JUSTIN BERL/ICON SPORTSWIRE VIA WWW.IM / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Marcus Pettersson stod för två assist när hans Pittsburgh besegrade Winnipeg med 7–2 i NHL. Pennsylvania-laget har inlett säsongen med stor målaptit – detta är tredje matchen med en sjua i målprotokollet på drygt en vecka.

7–2 mot Columbus den 5 oktober och 7–4 mot Minnesota i lördags har bidragit till att Pittsburgh just nu har bäst målskillnad i NHL, visserligen delat med Edmonton som har en match mindre spelad.

I Winnipeg blev det två mål vardera för Sam Lafferty, Jake Guentzel och Zach Aston-Reese, medan superstjärnan Sidney Crosby noterades för två assist.

Guentzels första, som innebar ledning 2–1, var en framspelning som nästan var ett skott från Pettersson, instyrt i mål av Brian Dumoulin och Guentzel.

Svensken spelade fram till 4–2 på liknande sätt, men då fick Crosby rycka in med sin skridsko och sparka pucken till Dominik Simons målgörande klubba.

– Tre segrar i rad, säger en nöjd Sam Lafferty via lagets Twitter-konto.

– Det har varit jättekul. Jag bara spelar, och för tillfället går puckarna in, så det är bara att rida med så mycket det går.