Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättematch av Hedman när Tampa fick revansch

Victor Hedman.Foto: JOHN E. SOKOLOWSKI / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: COLE BURSTON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. En ny jättematch av Victor Hedman, 29.

Men det krävdes förlängning för att Tampa Bay skulle få revansch på Boston Bruins i natt, svensk tid, med en 4-3-seger.

Och utjämna till 1-1 i matcher i kvartsfinalen.

För fjärde gången under veckorna i Bubblan i Toronto vann Hedman och kompani en match i förlängningen.

– Någon förklaring till varför vi är så starka i förlängningen? Bra fråga. Vi ger oss fasen på att vi ska vinna. Så det ska vi fortsätta med, säger Hedman till SportExpressen.

Det står nu 1-1 i matcher i den här kvartsfinalen, där Ondrej Palat blev stor hjälte hos Lightning efter sitt 4-3-mål knappt fem minuter in i förlängningen.

– Äntligen lyckades jag göra ett mål i det här slutspelet. Jag hade börjat grubbla över varför mina skot inte gick in, så därför blev jag så glad när pucken försvann in där i nätet, sa en överlycklig Palat i en tv-intervju på vägen från isen till omklädningsrummet.

Tampa Bay hämtade upp två underlägen i den första och andra perioden, men tappade sin 3-2-ledning när fyra minuter återstod av den sista perioden.

Brad Marchand gjorde sitt andra mål för kvällen och tog matchen till förlängning.

Men Lightning kom ut efter pausen och fortsatte att bombardera Bruinsmålvaken Jaroslav Halak med skott.

Segermålet kom efter det att Tampa Bay checkat fast pucken i anfallszonen och Bostonbacken Brandon Carlo misslyckats med att få kontroll över den bakom den egna kassen.

Efter några försök att trycka in den vid den vänstra stolpen kom pucken ut till Palat, som omarkerad kunde lyfte upp den i nätet.

Tredjekedjan segervapnet

Annars var det Lightnings tredjekedja med Blake Coleman (2 mål), Barclay Goodrow (1 assist) och Yanni Gourde (1 assist), som var segervapnet den här kvällen i Scotiabank arena.

– Såklart är det skönt att kunna hämta upp två underlägen, jag tycker att det visar på stark moral i laget att vi kör på, menar Victor när SportExpressen når honom en timme efter slutsignalen.

Hedmans framspelning till Colemans 3-2-mål var en läckerhet, där svensken skickade fram en genomskärare djupt nerifrån egen zon, som gav lagkamraten fritt fram från mittzonen att störta in över den offensiva blå linjen.

Han gjorde en ny maratonmatch med 28.37 minuter på isen under 30 byten, täckte sex skott och delade ut tre tacklingar.

Så frågan är, hur orkar han?

– Det är kul att spela mycket. Orken är det inget fel på. Nu är det bara att ladda om till imorrn,

Det tredje mötet mellan lagen äger rum redan på onsdagskvällen.