Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jeffrey T. Barnes / AP TT NYHETSBYRÅN

Nolla – Lehner med uppe i målvaktsligan

Publicerad

LOS ANGELES. Robin Lehner höll nollan för andra gången inom loppet av knappt två veckor när Buffalo i natt, svensk tid, besegrade Colorado med 2-0.

Och nu klättrar Lehner i NHL:s målvaktsliga, där han är bäste svensk på sjätte plats.

- Ska jag vara ärlig, så har det känts bra hela säsongen. Nu vill jag bara fortsätta att bevisa att jag är en förstemålvakt i den här ligan, säger Lehner.

Han räddade 23 skott i nattens match och var en av banans bästa spelare.

Lehner har tre segrar på sina senaste fyra matcher och nu är Buffalo med i kampen kring slutspelsplatserna i Eastern conference.

- Vi tror på oss själva och måste nu bara fortsätta att spela på rätt sätt. Det är skönt att vi får med oss lite segrar, men vi är fortfarande ett lag som har en del att lära, säger Robin.

Devan Dubnyk etta i målvaktsligan

Han höll sin första nolla för säsongen den 4 februari när Sabres hemmabesegrade Ottawa med 4-0.

Lehners räddningsprocent är 92,6.

Två andra svenska målvakter finns med bland de 30 bästa just nu.

Lehners kollega i Buffalo, Anders Nilsson, ligger 8:a med 92,2 procent medan Henrik Lundqvist, NY Rangers, återfinns på 28:e plats (91,1 procent).

Målvaktsligan toppas av Minnesotas Devan Dubnyk (93,3 procent).

Buffalos mål i nattens match gjordes av Sam Reinhart och Evander Kane.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag