Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nicklas Bäckström fick utgå med migrän

Foto: Norman Y. Lono
LOS ANGELES. Nicklas Bäckström tvingades avbryta lördagseftermiddagens match med Washington i Los Angeles i början av den andra perioden.
- Han drabbades av ett migränanfall och kunde inte fortsätta, men vi hoppas att Nicklas är tillbaka till nästa match, sa tränaren Bruce Bodreau efteråt.
Washington föll med 2-1 i Staples Center och mycket av anfallsspelet försämrades när Bäckström klev av.
Men stor del i hemmasegern hade också målvakten Jonathan Quick, som firade nyårsdagens uttagning till USA:s OS-lag med att storspela.
-    Ja, Quick var verkligen svår att överlista för mina killar i dag, menade Boudreau.
Bäckströms plats som center i förstakedjan mellan Alexander Ovetjkin och Alexander Semin övertogs av Brendan Morrison.

Nobbade media

Totalt hann Nicklas göra nio byten och spela 8:40 minuter innan han tvingades lämna isen och gå ut i omklädningsrummet.
-    Han har haft det här problemet med svår migrän vid något tidigare tillfälle och kände att han inte kunde fortsätta, sa Bruce Boudreau.
Bäckström, som är en av stjärnorna i Tre Kronors OS-lag, behövde inte uppsöka sjukhus i Los Angeles men var inte tillgänglig för media efter matchen.
-    Han sitter på bussen och kommer att flyga hem med laget till Washington i kväll, sa en av Capitals pr-ansvariga till HockeyExpressen.se när omklädningsrummet öppnades för media efter slutsignalen.

Har inte missat en match

Bäckström har under sina två och en halv säsonger i NHL inte missat en match.
-    Med rätt medicin hoppas jag att han är tillbaka när vi tar emot Montreal hemma på tisdag, kommenterade Boudreau innan laget lämnade Staples Center i Los Angeles.
Washingtons enda mål gjordes av backen Mike Green, som tidigare i veckan spolades när Kanada tog ut sitt OS-lag till Vancouver.
För Kings fullträffar svarade Ryan Smyth och Michal Handzus.