Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-tränare anklagas för sexuella övergrepp

Foto: imago sportfotodienst / Imago Sportfotodienst

En anonym spelare från Chicago Blackhawks mästarlag 2010 har valt att stämma klubben, skriver WBEZ Chicago. 

Spelaren uppger att han och en annan lagkamrat blev utsatta för sexuella trakasserier och övergrepp av tränaren Brad Aldrich, och att klubben valt att ignorera detta.

Både Aldrich och Blackhawks förnekar alla anklagelser.

Övergreppen ska ha ägt rum innan Stanley Cup-segern 2010.

Enligt spelaren ska Brad Aldrich, som då jobbade som videocoach för Blackhawks och som även hade en liknande roll i USA:s OS-lag 2010, ha tittat på porr och onanerat framför spelaren. Aldrich uppges även ha skickat ”olämpliga sms” samt hotat att skada spelaren ”fysiskt, ekonomiskt och känslomässigt” om han inte gick med på sexuellt umgänge med tränaren.

Enligt spelarens advokat Susan Loggans valde spelaren att gå vidare med sin stämningsansökan efter att ha fått höra att Aldrich senare blivit dömd för sexuella trakasserier mot en student 2013.

– Han blev väldigt upprörd och kände att allt hade sopats under mattan. Han fick höra att det inte hade hänt och att det måste ha varit hans eget fel att han blev utsatt. Han kände att om klubben gjort mer hade de kunnat hindra andra från att skadas, säger Loggans till WBEZ Chicago. 

Chicago Blackhawks förnekar

Enligt WBEZ Chicago ska Aldrich ha förnekat alla anklagelser i ett mejl via sin advokat.

Han får dessutom stöd av Chicago Blackhawks.

– Klubben tar anklagelserna från en av våra tidigare spelare väldigt allvarligt. Men efter en egen utredning är vi säkra på att det inte finns något som stöder dem och att klubben kommer bli helt frikända, säger Adam Rogowin, talesperson för klubben.

Han fortsätter:

– Då detta rör en pågående juridisk process vore det olämpligt av oss att kommentera ärendet ytterligare.