Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-svensken håller dörren öppen för SHL

Foto: Jeff Roberson

LOS ANGELES. En månad har gått sedan Carl Gunnarsson, 34, opererade sitt trasiga högerknä.

Han gjorde ingreppet i Minnesota, men är sedan några veckor tillbaka hemma i St. Louis och i full gång med rehabiliteringsträningen.

– Det går långsamt framåt. Jag hoppar fortfarande omkring på kryckor, säger han till SportExpressen.

Med ett utgående kontrakt i NHL är många intresserade om han är på väg hem till Örebro och SHL-spel till hösten.

– Jag har inte pratat med Örebro och det är för tidigt att säga någonting om nästa säsong. Vi får ta det snacket senare när jag vet hur det skadade knät läker. Men visst hade det varit kul att köra hemma en sväng innan man lägger av, säger Carl. 

Med åldern och ett nyopererat knä, där både korsbandet och menisken var skadat, inser Gunnarsson att han kanske inte blir kvar i St. Louis Blues.

Eller testa spel i någon annan klubb i NHL efter sex säsonger i Toronto Maple Leafs och nu sju i St. Louis Blues.

– Litet hopp finns det väl kanske, men jag inser att jag kanske inte är den hetaste spelaren på marknaden härborta, säger han.

Carl Gunnarsson: ”Har ingen brådska hem”

Gunnarsson räknar inte med att kunna fatta något beslut om nästa säsong förrän i sommar när han vet hur rehabiliteringen går. 

– Vi trivs jättebra här i St. Louis och har ingen brådska hem. Jag har två veckor kvar på kryckor innan jag kan röra mig bättre, men min rehabträning går enligt schemat. Jag tillbringade tio dagar i Minnesota i samband med operationen och sedan fick jag sitta en vecka i karantän här när jag kom tillbaka till St. Louis innan jag kunde börja träna i arenan. 

Carl Gunnarsson och lagkamraten Oskar Sundqvist opererades för likartade knäskador samma dag, den 6 april.

Sundqvist gjorde ingreppet i St. Louis.

Nu tränar de tillsammans under översikt av Blues sjukgymnaster hemma i Enterprise Center.

St. Louis skadedrabbat

St. Louis har varit hårt skadedrabbat den här säsongen, men ändå lyckats ta sig tillbaka upp över slutspelsstrecket i NHL:s Central division efter att ha tagit poäng (fyra vinster) i de fem senaste matcherna. 

– Man har fått in lite självförtroende i gänget igen efter att ha spelat lite ängsligt ett tag. Jag tycker att det ser ut som ganska goda chanser att man grejar en plats i play off. Man borde fixa det nu, menar Carl.

Blues är tre poäng före Arizona och har tre mindre matcher spelade nu när grundserien går in i de sista två veckorna.

Gunnarsson hann bara spela 12 matcher den här säsongen. Totalt har han under sina 13 säsonger i NHL gjort 629 matcher och från sin backplats producerat 138 poäng, 30 mål och 108 assist.  

Hans plus- och minusstatistik är +55.

Han skrev på ett tvåårskontrakt med St. Louis den 27 juni 2019, som går ut i sommar.

Avtalet var värt 29,4 miljoner kronor med en årslön på 14,7 miljoner kronor.