Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succésvensken: ”Det är därför man spelar”

Marcus Johansson. Foto: USA TODAY NETWORK / WINSLOW TOWNSON-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Boston leder med 2-0 i matcher mot Carolina. Foto: CHARLES KRUPA / AP TT NYHETSBYRÅN

Boston Bruins har tagit ännu ett kliv närmare Stanley Cup-final. 

En av nyckelspelarna bakom framgången är svensken Marcus Johansson. 

- Jag har aldrig tagit mig så här långt förut. Det här är varför man spelar, säger han. 

Boston Bruins ser starkare ut än på länge.
De två första omgångarna är förbi och Bruins lever kvar i slutspelet trots mötet med Toronto Maple Leafs i första omgången, där det behövdes en vinst i sista matchen för att avancera.

I de två senaste hemmamatcherna i semifinalen mot Carolina Hurricanes har det gått desto smidigare. Bruins har kört över Hurricanes i båda matcherna med resultaten 5-2 och 6-2.
De går med stormsteg mot en final och en av anledningarna är svensken Marcus Johansson som under slutspelet lyckats samla ihop hela nio poäng, tre mål och sex assist. 

- Jag tycker vi har förtjänat vår rätt att vara här och det blir bara roligare varje dag. Det här är vad man kämpar för hela sin karriär, att spela så länge som möjligt och ge både dig och ditt lag en chans. Vi har en lång väg kvar men jag tror att vi är på väg åt rätt håll, säger Marcus Johansson i en intervju med The Boston Herald.

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 

Marcus Johansson hyllar lagkamraterna

I den senaste matchen, som spelades i söndags, blev Johansson utnämnd till en av de tre stjärnorna då han bidrog med två assist, till 1-0-målet och 3-0-målet. 

Johanssons kedja med bland annat lagkamraterna Charlie Coyle och Danton Heinen gjorde totalt två mål under matchen och till The Boston Herald hade han detta att säga om vad han tycker om att spela med de två lagkamraterna.

- Allt. Det har varit riktigt bra. Desto mer vi spelar tillsammans, desto bättre känns det. Vi litar verkligen på varandra och lär känna varandra bättre varje dag. 

Nästa match spelas i Carolina på tisdag och Carolina Hurricanes har ännu inte förlorat på hemmais i slutspelet. 

Men Boston Bruins har siktet inställt på Stanley Cup-finalen och det återstår att se om de får lyfta den stora Stanley Cup-pokalen en sjunde gång. 

LÄS MER: Hockey-VM 2019 – spelschema, grupper och tv-tider