Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-svenskarna slapp orkanens förstörelse

Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DEL MECUM/CSM/REX / DEL MECUM/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: DOUGLAS R. CLIFFORD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DOUGLAS R. CLIFFORD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DOUGLAS R. CLIFFORD / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Orkanen Michael svepte in över västra Florida  i går med enorma mängder regn som följd.

För NHL-svenskarna Anton Strålman och Victor Hedman i Tampa Bay Lightning var det några nervösa timmar innan ovädret kom och passerade.

- Det var inte så farligt för oss den här gången. Orkanen snuddade oss lite i ytterkanten bara. Vi fick lite regn och blåst, men inget allvarligt, säger Anton Strålman sedan ovädret blåst förbi.

Han har orkanen Irma från fjolåret i färskt minne när Anton och hans familj bunkrade upp med plywood, sandsäckar och en egen generator för att stå rustade när jättestormen kom.

Den här gången kunde familjen Strålman pusta ut.

- Det verkar som det är mycket värre några timmar norr över. Där har de fått sig en riktig genomkörare, precis som Naples ett par timmar söder om oss fick för ett år sedan när Irma härjade, säger Anton.

Foto: NOAA / POLARIS / NOAA / POLARIS POLARIS IMAGES

Anton Strålman: ”Aldrig sett Elias spela”

Tampa Bay Lightning tar emot Vancouver Canucks med nya svenska stjärnskottet Elias Pettersson natten till fredag, svensk tid.

- Ja, det ska bli kul att möta honom. Man har ju hört så mycket om Elias, men jag har aldrig sett honom spela, säger Anton.

Canucks flög från Raleigh i North Carolina till Tampa Bay under onsdagen.

En av de medresande journalisterna som bevakar laget, Iain MacIntyre på kanadensiska Sportsnet, textade till SportExpressen före starten:

- Vi ska precis lyfta från Raleigh och flyga genom orkanen Michael, så önska mig lycka till.

NHL-svenskar drabbades av Florence

För några veckor sedan var det några andra NHL-svenskar, som tvingades genomlida en annan orkan på den amerikanska östkusten när Florence drog fram på Atlantkusten och gick in över land vid kusten till South och North Carolina.

- Massor av regn, men i övrigt klarade vi oss rätt bra den här gången, sa Viktor Rask när det värsta var över.