Foto: Mark Humphrey
 Foto: Mark Humphrey

NHL-svensk tillbaka i laget efter sågningen

Publicerad

Han fick utstå en offentlig totalsågning av Nashville-tränaren Barry Trotz.

Nu ska Mattias Ekholm återvända till NHL och försöka ta en plats i laget som skickade tillbaka honom till Sverige.

– Jag fick ett antal ursäkter, säger Ekholm till Dalarnas tidning.

Efter 1-5 mot Vancouver var Nashville-tränaren Barry Trotz ursinnig på sina spelare.

Den värsta delen av kritiken fick Mattias Ekholm, Brynäsbacken som hade kommit till Predators under hösten och fått speltid efter skador på flera av lagets mer etablerade namn.

– Jag tyckte han var hemsk, fullständigt hemsk, sa Trotz till Tennessean.

"Det var sjukt"

Ekholm återvände sedan till Brynäs och tog SM-guld. Men han erkänner att Trotz hårda ord rörde om i skallen.

– Man kände ju bara: "Wow". Det var lite sjukt faktiskt. Jag hade spelat tio, tolv minuter den matchen. Jag hade minus ett i statistiken och vi förlorade med 1-5. Okej om jag hade spelat minus fyra. Då hade jag kanske kunnat förstå kritiken. Nu var motiveringen att det var mitt fel att vi förlorat. Det hade jag svårt att förstå, säger Ekholm till Dalarnas tidning.

"Fick ursäkter"

Ekholm avslöjade att dagen efter utspelet kallades han till samtal med Nashvilles general manager David Polie.

– Jag fick ett antal ursäkter av honom. Han sa att Barry gjort någon form av magoperation. Han mådde tydligen inte så bra. När laget hade förlorat blev det väl för mycket. Det var en massa ursäkter bara.

– Det tog en dag, sedan hade jag släppt det där. Barry bad om ursäkt till mig personligen. Det stod i amerikanska tidningar, men här hemma sket man väl i det.

"Tänker stanna"

Han slår även fast att återkomsten till elitserien inte var en reaktion på den tuffa kritiken.

– Nashville och jag var överens om att jag skulle åka hem om jag inte tog plats. Det var inte på grund av Barrys sågning som jag åkte hem. Jag ville stanna i Sverige från början, men Nashville ville ha över mig. Nu tog jag inte plats och det som hände var en del av planen.

Nu har 22-åringen bestämt sig för att det inte blir några fler hemvändningar på ett tag.

– Jag kommer att stanna i Nordamerika. Jag är inställd på att köra på så mycket det går, sedan får vi se. Det är ändå någon form av dröm att spela i NHL. Jag vill ta den chansen nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag