Därför stänger Buffalo nu av Patrik Berglund

Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TERRY RENNA / AP TT NYHETSBYRÅN

Det stormar kring Patrik Berglund.

NHL-svensken har stängts av på obestämd tid av sin klubb Buffalo Sabres. 

Disciplinära skäl ska ligga bakom bestraffningen.

– Vad jag förstod var han sjuk, sen utvecklades det uppenbarligen till något annat, säger klubbens tränare Phil Housley.

Den svenske 30-åringen har missat de två senaste matcherna med Buffalo Sabres.

Enligt CBS Sports ska det handla om sjukdom. Under lördagseftermiddagen meddelade dock Buffalo Sabres att klubben beslutat sig för att stänga av Patrik Berglund på obestämd tid av disciplinära skäl. Enligt TT ska han helt enkelt inte ha dykt upp till de två senaste matcherna.

Klubben är mycket kortfattad i sitt uttalande och är tydlig med att man i dagsläget inte kommer att ge några ytterligare kommentarer.

Patrik Berglund lämnade Västerås som 20-åring och har spelat i St Louis Blues sen dess. I somras trejdades han dock bort till Buffalo Sabres där han har noterats för fyra poäng på 23 matcher.


Buffalos tränare Phil Housley.
Foto: USA TODAY NETWORK / KEVIN HOFFMAN-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Tränaren om Patrik Berglunds avstängning

Sent under lördagskvällen, svensk tid, mötte Buffalo Sabres tränare Phil Housley pressen. Där togs givetvis svenskens situation upp.

Men Housley kunde inte reda ut några frågetecken.

– Vad jag förstod, efter att jag pratat med läkarteamet, så var han sjuk. Så vi agerade därefter. Uppenbarligen utvecklades det sen till något annat. Ledningen tar hand om det där, säger Housley.


Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se