Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärnorna får lämna landet

Vancouvers Elias Pettersson.Foto: DOM GAGNE/CSM/SHUTTERSTOCK / DOM GAGNE/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
William Karlsson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Buffalo Sabres Rasmus Dahlin.Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES

Nya direktiv från NHL.

Ligan tillåter nu sina spelare att åka hem förutsatt att de sätter sig själva i karantän i sina hemländer.

Förhoppningen är att kunna återsamla spelarna om 45-60 dagar, skriver de i ett pressmeddelande.

Folkhälsomyndigheten avråder människor från att vistas i folksamlingar större än 50 personer.

Samtidigt är NHL-hockeyn pausad.

– Jag vill inte använda ordet inställd för vi hoppas och förväntar oss att kunna återuppta säsongen. Ambitionen är att kunna dela ut Stanley Cup den här säsongen när allt återgår till det normala, sa NHL-bossen Gary Bettman till ligans officiella hemsida häromdagen.

Nu skriver Sportsnets NHL-reporter Chris Johnston på Twitter att ligan kommer med nya direktiv gällande sina spelare. Tidigare har spelarna beordrats att sitta i karantän hemma, men enligt Johnston tillåts nu spelarna resa hem till sina respektive hemländer.

NHL tillåter spelarna att åka hem

Detta förutsatt att de sätter sig själva i karantän fram till slutet av mars efter att de har landat.

”Det här är en signifikant förändring jämfört med NHL:s tidigare direktiv. Det låter som att ligan hoppas kunna återsamla sina spelare i slutet av april”, skriver Johnston.

Kort efteråt bekräftar NHL det hela på sitt officiella Twitterkonto. Deras förhoppning är att spelarna ska kunna vara tillbaka i träning om 45-60 dagar.

 

https://twitter.com/PR_NHL/status/1239564658773766145

 

USA:s folkhälsomyndighet CDC (Centers for Disease Control and Prevention) rekommenderar som sagt folket att hålla sig borta från folksamlingar. Och den rekommendationen gäller i åtminstone åtta veckor framåt.

Endast tre veckor återstod av grundserien när NHL fattade beslutet att pausa ligan. Fler av klubbarna satte där och då munkavle på sina spelare.

Men vissa har uttalat sig.

– Otroligt tråkigt, men ändå väntat efter senaste veckans utveckling. Och helt klart det enda rätta att göra, sa Henrik Lundqvist till SportExpressen under söndagen.

 

https://twitter.com/reporterchris/status/1239550879256150016